Gemeente Lansingerland


Jong en oud bezoekt woningbeurs Lansingerland
woningbeurs

Op 8 november werd de derde Woningbeurs Lansingerland gehouden.Vijfhonderdvijftig mensen zijn op de beurs afgekomen en bekeken het ruime woningaanbod dat momenteel in de nieuwbouw wijken beschikbaar is.

De beurs is onder andere aangekondigd in een woningspecial van zes paginas over Lansingerland die via huis-aan-huisbladen op 375.000 adressen in een ruime regio rond Lansingerland is verspreid. Op de beurs vond de presentatie plaats van de nieuwe webpagina van Lansingerland met het actuele woningaanbod. Deze pagina wordt gevoed vanuit de database van NiKi.

Het aantal bezoekers was ongeveer driehonderd lager dan tijdens de beurs die in januari 2008 werd gehouden. De samenstelling van de bezoekersgroep was anders dan de vorige beurs. Het aantal bezoekers dat een woning zoekt tussen 150.000 en 220.000 was ongeveer gelijk, maar door het geringere aantal bezoekers was aandeel van deze groep in het totale bezoek toegenomen. Verder waren er zeer veel senioren op de beurs aanwezig. Natuurlijk waren er ook inwoners uit de gemeente aanwezig, die wilden weten welke nieuwe ontwikkelingen zich in hun woonomgeving gingen voltrekken.

15 November start de verkoop van 54 appartementen in Parkwijk in Berkel en Rodenrijs met prijzen van 164.000,= tot 180.000,=. Voor de starters was er sinds lange tijd dus weer aanbod op de woningmarkt. De senioren zoeken in huur- en koopmarkt. Opvallend zijn de specifieke en uiteenlopende woonwensen van deze groep. Weinig senioren vonden op de beurs een geschikte woning. Kopers tussen de 30 en 45 jaar waren relatief weinig op de beurs aanwezig. Opvallend in deze groep was de verschuiving van interesse in koop- naar dure huurwoningen.

De woonbeurs bevestigt het beeld dat de kredietcrisis invloed heeft op de woningmarkt. De beurs maakt echter ook duidelijk dat de woningmarkt niet stilstaat. Zij is wel wat minder levendig. In Lansingerland zien we dat ook terug in de verkoopcijfers. De verkoop van woningen in Lansingerland gaat minder snel en de eisen die aan woningen gesteld worden zijn hoger, maar de verkoop van woningen in de nieuwbouwwijken gaat gestaag door.

woningbeurs