Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 10-11-2008

Man aangehouden na poging auto-inbraak

ZUNDERT: De politie hield in de nacht van zondag op maandag een man aan voor poging tot inbraak in een auto. De man kon worden aangehouden met behulp van het signalement dat een getuige doorgaf.

Maandag zag een bewoner van de Achtmaalseweg rond 02.00 uur dat er een auto in de straat stopte en de bestuurder uitstapte. De man liep vervolgens naar een auto toe en probeerde deze open te breken. De bewoner alarmeerde de eigenaar van de auto en deze alarmeerde politie. Met behulp van een signalement van de dader ging de politie op zoek in de omgeving. De dader was er te voet vandoor gegaan en had zijn auto in de straat laten staan.
De politie trof even verderop een man aan die aan het signalement voldeed. De 24-jarige man uit Litouwen werd aangehouden. De man bleek autosleutels bij zich te hebben die op de auto pasten waar de getuige de dader uit had zien stappen. De auto is voor onderzoek in beslag genomen. De man is aangehouden en ingesloten. Hij zal later met behulp van een tolk worden verhoord.
De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde. De auto raakte licht beschadigd. Van de getuige is een verklaring opgenomen.

Dronken bestuurder aangehouden

BREDA: De politie hield zondagmiddag om 14.40 uur een 33-jarige Oosterhouter aan voor rijden onder invloed. Een getuige zag de man wegrijden en meldde de dronken bestuurder bij de politie. De man werd staande gehouden op de Alard Duhamelstraat. Uit een ademanalyse bleek dat de man teveel had gedronken en hij moest mee naar het
politiebureau voor een ademanalyse. Uitslag hiervan bedroeg 655 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte zal
proces-verbaal worden opgemaakt.

Fietser gewond na aanrijding

BREDA: Maandagochtend gebeurde er om 08.20 uur een ongeval op de Ettensebaan. Een buschauffeur reed over de busbaan richting de Fellenoordstraat, toen er plotseling een fietser overstak richting de Westerhagelaan. De chauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen en de fietser kwam tegen de voorruit van de bus terecht. Hij liep een hoofdwond en verwondingen aan zijn armen op. De 53-jarige man is naar het ziekenhuis overgebracht.
De 40-jarige buschauffeuse verklaarde dat zij door wit licht reed (het 'groene licht' bij busstoplichten).

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 10-11-2008 15:32 | © Regio Midden en West Brabant |