Gemeente Assen


Universiteit Moskou onderzoekt gevolgen van hogere energieprijzen

Assen, 10 oktober 2008

Onderzoekers van de Universiteit van Moskou gaan in kaart brengen hoe de gemeente Assen het beste kan inspelen op de gevolgen van stijgende energieprijzen. Het gaat daarbij met name om mobiliteit en de inrichting van de stad.

Algemeen wordt aangenomen dat de energieprijzen de komende jaren blijven stijgen. Dit heeft onder andere gevolgen voor de mobiliteit. De universiteit van Moskou heeft een nieuw instrument ontwikkeld om deze gevolgen in kaart te brengen. Op initiatief van de Gasunie en de provincie Groningen wordt nu al in het kader van Energy Valley bekeken wat de gevolgen zijn voor de provincies Drenthe en Groningen.

Door als gemeente deel te nemen aan het onderzoek krijgt Assen inzicht in de gevolgen van de stijgende energieprijzen op stedelijk niveau. Deze kunnen vervolgens worden vertaald in toekomstige ruimtelijke plannen zoals nieuw te bouwen woonwijken, de Florijn As of de structuurvisie. Voor het onderzoek stelt de gemeente een bedrag van 12.000 euro beschikbaar.

De leiding van het onderzoek is in handen van professor Victor Sergeyev. Hij presenteert in de loop van volgend jaar de eerste resultaten van het onderzoek.