Politie Hollands Midden Politie neemt zes rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend zes rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Eén bestuurder was betrokken bij een aanrijding en weigerde mee te werken aan een ademtest en ademanalyse. Bij de overige ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Leiden hield de politie zaterdag 8 november rond 07.10 uur op de Rijksweg A4 een 26 jarige automobilist uit Amsterdam aan. De man kwam bij zijn ademanalyse tot 635 ug/l. Het was niet de eerste keer voor hem. In 2004 en 2007 werd hij ook betrapt op het rijden onder invloed. Verder krijgt de man ook nog proces-verbaal voor het in 1e instantie opgeven van een valse naam. Zondag 9 november rond 06.10 uur hield de politie op de Staalwijkstraat een 26 jarige automobiliste uit Leiden aan. Zij kwam bij haar ademanalyse tot 580 ug/l. Die avond rond 18.15 uur reed een 49 jarige man uit Leiden met zijn brommobiel over de Ter Haarkade De man had te veel gedronken. Na zijn aanhouding volgde zijn ademanalyse. Die had een uitslag van 815 ug/l. Het was voor de vijfde keer dat hij met te veel drank op achter het stuur zat. De vorige keren was dit in 1995, 2002, 2006 en 2007.

In Nieuwkoop werd zondag 9 november rond 01.05 uur een 19 jarige man uit Zegveld met zijn scooter op de Fuutstraat gecontroleerd en daarna aangehouden. Hij had te veel gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 730 ug/l.

In Alphen aan den Rijn verleende een 28 jarige automobilist uit die plaats vrijdag 7 november rond 23.40 uur op de kruising Sterrenlaan met de Jupiterstraat geen voorrang aan een in een auto rijdende plaatsgenoot. Er ontstond een aanrijding met alleen materiële schade. Het bleek dat de veroorzaker had gedronken. Hij weigerde echter om dat met een ademtest en ademanalyse te onderzoeken. Hij verzette zich verder bij zijn aanhouding, beledigde agenten en gaf één agent een trap. Naast een proces-verbaal voor het weigeren om mee te werken aan een onderzoek, wat een misdrijf is, wordt tegen hem ook proces-verbaal opgemaakt voor de andere feiten.

In Zevenhuizen hield de politie maandag 10 november rond 01.10 uur op de Dorpsstraat een 37 jarige automobiliste uit Zevenhuizen aan. De vrouw had te veel gedronken. De uitslag van haar ademanalyse was 575 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog negen bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Lisse, Katwijk, Oegstgeest, Leiden ( 4x ), Leiderdorp en Ter Aar.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Voorschoten Aanhouding voor diefstal auto De politie heeft zaterdag 8 november rond 03.00 uur een 34 jarige man uit Rotterdam aangehouden voor diefstal van een auto. Een tweede verdachte wist uit de handen van de politie te blijven. De auto was op 8 november in Rotterdam gestolen. De politie kreeg de auto op de Leidseweg in het zicht en besloot deze te controleren. Zover kwam het niet. Er werd niet gereageerd op stoptekens van de agenten. Op de Julianalaan werd bijna een fietser aangereden. Bij het inrijden van de Wijngaardenlaan ging het door de snelheid mis. De auto van de vluchtende vloog uit de bocht een gazon door en botste daar op een hekwerk. De twee inzittenden sprongen uit de auto en renden weg. De Rotterdammer werd aangehouden. Hij bekende de diefstal van de auto. Zondagmiddag 9 november is hij weer op vrije voeten gesteld.

Hazerswoude - Rijndijk Aanhoudingen voor heling of diefstal auto De politie heeft zondag 9 november rond 18.00 uur op de Rijndijk twee mannen van 20 en 21 jaar en beiden afkomstig uit Warchau aangehouden. De politie hield het tweetal al in de gaten omdat er signalen uit de buurt kwamen dat de twee de auto op allerlei plekken parkeerden en er in sliepen. Bij een nadere controle kwam de aap uit de mouw. De auto was gestolen in Zeist. De eigenaar had daar begin september aangifte van gedaan. De politie heeft de auto in beslag genomen en de verdachten voor het verdere onderzoek ingesloten.

Alphen aan den Rijn Fietsster aangereden, auto rijdt door Maandag 11 november vond een aanrijding plaats op de kruising Prins Bernhardlaan/Prinses Irenelaan. Een nog onbekende bestuurder van een grote zwarte auto reed rond 08.50 uur over de Prinses Irenelaan komende uit de richting van de Prinses Beatrixlaan. Op de genoemde kruising werd een 15 jarige fietsster uit Alphen aan den Rijn aangereden. De bestuurder is doorgereden nadat hij het meisje had gevraagd hoe het ging. Een vrouw heeft zich om het slachtoffer bekommerd. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Waddinxveen Gewapende overval op juwelier Zaterdag 8 november vond een gewapende overval plaats op een juwelier aan de Brederolaan. Drie gemaskerde jongens kwamen rond 16.50 uur de winkel binnen en bedreigden de eigenaar en zijn dochter met een mes. De jongens eisten geld en gingen er uiteindelijk met sieraden vandoor. De jongens renden de winkel uit en sloegen rechtsaf. De eigenaar en zijn dochter zijn de jongens achterna gerend en vroegen omstanders de politie te bellen. De drie overvallers reden weg in een donkere Volkswagen Golf via de Vondellaan richting de Tesselschadelaan. De politie heeft direct een zoekactie gedaan en heeft andere politiekorpsen in kennisgesteld. De zoekactie leidde niet tot aanhoudingen. De recherche in Gouda doet verder onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. Ook personen die een verdachte auto hebben zien wegrijden of een verdachte auto voor de overval in de buurt hebben gezien worden verzocht contact op te nemen. De auto is weggereden vanaf de garageboxen aan de Van Maerlantstraat.

Bodegraven Aangehouden voor bedreiging De politie heeft zondag 9 november rond 23.45 uur voor een café aan de Markstraat een 25 jarige man uit Bodegraven aangehouden. Hij was in het café vervelend, provocerend en beledigend en werd door de uitbater buiten gezet. Hij beloofde terug te komen en deed dat dan ook. Op het moment dat de uitbater buiten stond kwam hij aanlopen met een mes. De man voelde zich bedreigd en vluchtte het café in. De politie was na de melding snel terplaatse en legde de Bodegraver in de boeien. Hij zit voor het onderzoek nog vast.

Gouda Stadstoezicht en reactie Politie voorkomt diefstal fietsen Dankzij beelden van stadstoezicht en een snelle reactie van de politie is zaterdag 8 november rond 00.45 uur een fietsendiefstal voorkomen bij de fietsenstallingsplaats aan het Stationsplein. Stadstoezicht registreerde daar beelden dat twee mannen zich daar verdacht ophielden. De politie trof de twee uit Rotterdam van 19 en 22 jaar, bij de fietsen aan. Eén zette nog even snel een fiets weg en de ander probeerde nog snel een loper om sloten te ontsluiten weg te gooien. De twee werden aangehouden en verhoord. Zij konden na dat verhoor met een dagvaarding op zak het politiebureau weer verlaten. In februari 2009 moeten ze voor de rechter verschijnen.

Gouda Politie onderzoekt openlijke geweldpleging De politie stelt een onderzoek in naar een openlijke geweldpleging op vrijdag 8 november. Rond 18.45 uur werden vier vriendinnen van 15 tot 17 jaar mishandeld door een groep jongens. De meisjes zaten buiten op het terras van een snackbar aan het Middenmolenplein toen er tussen hen en de groep jongens een woordenwisseling ontstond. Dit mondde uit in het gooien van stoelen en tafels richting de meisjes. Een politieagent in burger probeerde in te grijpen door één van de jongens aan te houden. De agent kreeg echter een trap en viel waardoor de groep jongens wist weg te komen. De politie doet onderzoek en heeft aangiften van de vier meisjes en de agent opgenomen.