AutoRai

Fiat verlengt sponsorcontract Fiat Yamaha Team met twee jaar

(11/10/2008)
Fiat Automobiles heeft zich ook voor de komende twee jaar als hoofdsponsor verbonden aan het officiële Yamaha-raceteam, het Fiat Yamaha Team. Hiermee is Fiat de officiële sponsor van het MotoGP-team, dat uitkomt in de koningsklasse van de motorsport.

De afgelopen twee jaar hebben Fiat en Yamaha met hun samenwerking de grenzen van sportsponsoring aanzienlijk verlegd met het creëren van een geïntegreerd platform op het gebied van communicatie, marketing, public relations en âadvertisingâ. Deze succesvolle strategie zorgde voor enorme winst op het gebied van imago en herkenbaarheid voor beide merken. De komende twee jaar worden deze opbrengsten naar een nog verder stadium gebracht.

Lorenzo Sistino, Managing Director van Fiat Automobiles over de verlenging van het sponsorcontract: âWe zijn erg verheugd dat we deze succesvolle samenwerking ook voor de komende twee seizoenen vast hebben kunnen leggen. De sponsoring van het Fiat Yamaha Team is een belangrijk onderdeel binnen onze âbrand strategyâ richting jongeren.â

Het mondiale sponsorcontract stelt Fiat de komende twee jaar in staat het imago van het Fiat Yamaha Team te verbinden aan mediacampagnes. Fiat kan tevens communicatiecampagnes ontwikkelen waarbij het sportieve imago van de rijders èn monteurs van het Fiat Yamaha Team wordt onderstreept. Bovendien worden beide racemotoren op de zij-, voor-, en achterkant voorzien van het Fiat-logo. Ook de op de racekleding van de coureurs is de Fiat-naam te bewonderen (voor- en achterkant, schouders en benen). De technische staf en monteurs dragen tevens kleding voorzien van het Fiat-logo. Tot slot zal de naam Fiat nadrukkelijk te bewonderen zijn tijdens officiële presentaties/ mededelingen, in de âhospitality unitâ en pitbox en op de vrachtwagens die de motorfietsen over de gehele wereld vervoeren.

Het Fiat Yamaha Team boekte het afgelopen seizoen groot succes, doordat Fiat Yamaha-rijder Valentino Rossi overtuigend de rijderstitel in de wacht sleepte. Bovendien won het team de
merkenkampioenschapstitel èn bekroonde Jorge Lorenzo het seizoen als âBeste Nieuwkomer 2008â. Met het sponsorcontract verlengt Fiat het succesvolle huwelijk tussen twee- en vierwielers dat in 2007 begon. Beide merken kunnen buigen op een rijke, memorabele historie in de race- en motorindustrie.