Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden



* Verkiezingen 2008

Open dag en verkiezingsmarkten druk bezocht

10 november 2008 - Het was gezellig druk op de open dag op drie rioolwaterzuiveringsinstallaties in Utrecht, Woerden en De Bilt. In totaal bezochten ruim 1500 mensen de drie locaties. Naast rondleidingen en informatie over het zuiveren van afvalwater, waren er ook informatiemarkten over de waterschapsverkiezingen. De negen deelnemende partijen lieten zien dat er veel te kiezen valt als het gaat om het waterbeheer.

Verkiezingsstrijd losgebarsten

De verkiezingsstrijd om de bestuurszetels bij De Stichtse Rijnlanden is nu echt losgebarsten. Op de verkiezingsmarkten profileerden de deelnemende partijen zich met posters, informatiemateriaal en ballonnen. De kandidaten gingen volop met de bezoekers in discussie. Op de installatie in Utrecht werd ook een verkiezingsdebat gehouden. Belangstellenden konden zien en horen waar het om gaat bij de waterschapsverkiezingen, die van 13 tot en met 25 november worden gehouden. De af en toe pittige discussies tussen de lijsttrekkers lieten zien dat er veel verschillende standpunten zijn over het waterbeheer in de regio.

Kinderpret

Ook voor kinderen was er van alles te doen op de drie rioolwaterzuiveringsinstallaties. Na een rondleiding over het terrein, waarbij een excursieleider uitlegde hoe het waterschap het vieze rioolwater schoonmaakt, konden zij zich uitleven met allemaal leuke waterspellen: rioolsjoelen, grofvuilvissen en waterdiertjes bekijken door de microscoop. Het mooie weer maakte de gezellige dag compleet.