200.000 euro gewonnen door collega's uit Amsterdam in Euro Loterij

10/11/2008 16:27

De Lotto

Twee collega's uit Amsterdam hebben de hoofdprijs van 200.000 euro in de Euro Loterij van Lotto gewonnen. Al een aantal jaar speelt dit collega duo mee met Lotto, maar dit is de eerste keer dat ze samen een dergelijk groot bedrag winnen. Afzonderlijk van elkaar hebben zij al wel eerder prijzen gewonnen bij Lotto. Beiden hebben al een goed doel gevonden voor het gewonnen prijzengeld. "Ik ga mijn auto inruilen voor een nieuwe auto." "En ik wil mijn huis op knappen," aldus de gelukkige spelers.

Het winnende Lot is verkocht door Totaal Gemak de Nijs aan de Shopperhal 688 E in Amsterdam. "Fantastisch dat wij iemand blij kunnen maken met zo'n mooie prijs!", aldus de winkelier. Om te vieren dat daar een grote prijs is gevallen, deelt De Lotto op dinsdag 25 november om 11.00 uur taart uit aan alle bezoekers van de winkel.

Lotto Jackpot blijft oplopen

De Lotto Jackpot van zaterdag 8 november is niet gevallen, dat betekent dat zaterdag 15 november de Lotto Jackpot goed is voor maar liefst 15 miljoen euro. De hoogste Jackpot van Nederland op dit moment.

Iedereen wint met Lotto

Niet alleen Lotto-spelers winnen met Lotto maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,1 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 47 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Nierstichting is sinds de oprichting 400 miljoen euro afgedragen.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,