Vereniging AEGON initiatiefnemer Leyden Academy

10/11/2008 16:32

Vereniging AEGON

VERENIGING AEGON INITIATIEFNEMER LEYDEN ACADEMY ON VITALITY AND AGEING

Den Haag, 10 november 2008 - In Leiden gaat morgen de Leyden Academy on Vitality and Ageing (LAVA) van start. LAVA is een initiatief van Vereniging AEGON in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum en staat onder leiding van prof. dr. R.G.J. Westendorp, hoogleraar Ouderengeneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden.

LAVA stelt zich ten doel een bijdrage te leveren aan het vitaal en gezond ouder worden van mensen en wil zich daarbij concentreren op de medische en sociaal-medische aspecten van vergrijzing. De academie doet dit onder meer door deeltijdscholing van managers in de gezondheidszorg, door het aanbieden van een voltijdse en internationale master opleiding aan talentvolle jonge artsen, en door het entameren en stimuleren van onderzoek en vertaling ervan in de medische en sociaal-medische praktijk.

De Leyden Academy on Vitality and Ageing is een initiatief van Vereniging AEGON in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum. Vereniging AEGON heeft als grootaandeelhouder van AEGON N.V. primaire verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de continuïteit van de onderneming. Daarnaast acht de vereniging het van belang om, in de geest van haar oorsprong als behartiger van onderlinge solidariteit, een maatschappelijke bijdrage te leveren. Vitaal ouder worden en maatschappelijk blijven functioneren zijn van evidente betekenis in een vergrijzende samenleving. Vereniging AEGON draagt er graag aan bij.

Het Leids Universitair Medisch Centrum juicht het initiatief toe en verwacht hiermee de ouderengeneeskunde een nieuwe impuls te geven.

Vereniging AEGON, mede namens de Leyden Academy on Vitality and Ageing en het Leids Universitair Medisch Centrum.





http://www.leydenacademy.nl