Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Schooljeugd zet de tanden in Schoolgruiten

Groenten en fruit zijn gezond. Dat weet iedereen. Maar tussen weten en eten gaapt een gat. Vooral in de oude stadswijken is er op dit terrein nog veel 'zendingswerk' te verrichten.

Dit is voor de deelgemeente Feijenoord reden om geld en tijd te steken in het bijbrengen van de basisbeginselen van gezonde voeding. En daarbij moet nog veel werk worden verzet, zo blijkt in de praktijk. Kinderen komen nog te vaak met een zak chips als ontbijt naar school. Ook zijn groente en fruit nog te weinig aanwezig in de lunchtrommeltjes.

De leerlingen van de Blijvlietschool aan de Hillevliet weten vanaf nu beter. Zij krijgen op school zogenoemde 'schoolgruiten' (een samenvoeging van de woorden 'groente' en 'fruit') uitgedeeld en eten minstens twee keer per week samen met de juf of meester in de klas een portie groenten of fruit.

Het project wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de deelgemeente Feijenoord. Dagelijks bestuurder Robbert Baruch hielp dinsdag 4 november op de Blijvlietschool mee bij het uitdelen van de schoolgruiten. De kinderen kregen ook de handige lunchtrommel-met-bobbel waarin ook plaats is voor een appel.

Robbert Baruch is net zo enthousiast als de kinderen!

bron: deelgemeente Feijenoord