Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Fitter en meer plezier door Schoolsportvereniging

Na ruim één seizoen hebben er 531 kinderen zich aangemeld voor één van de zeven Rotterdamse schoolsportverenigingen. Door onder andere deze verenigingen worden kinderen fitter, gezonder en socialer, krijgen ze meer plezier in school en hangen minder op straat.

Bovenstaande resultaten werden onlangs gepresenteerd in een bijeenkomst over het nieuwe Stadionpark. De resultaten zijn ondermeer voor Feyenoord-directeur Eric Gudde aanleiding te investeren in het project.

Via schoolsportverenigingen worden op of nabij scholen diverse sporten aangeboden. Dit gebeurt in wijken waar de sportparticipatie zeer gering is. De verenigingen moeten de drempels voor kinderen wegnemen om lid te worden van een vereniging. Dit lijkt aardig te lukken mede door dit project.

Ruim tweederde van de kinderen geven aan dat ze dankzij de schoolsportvereniging het leuker vinden om buiten te spelen, te sporten en samen met andere kinderen te spelen. Ook leert bijna de helft andere kinderen uit de buurt kennen.

Fitter en gezonder
De ouders en leerkrachten van de kinderen onderstrepen de sociale ontwikkelingen van hun kinderen. Ze zien dat kinderen door de schoolsportvereniging minder op straat rondhangen, het leuker vinden om naar school te gaan en minder tijd achter de televisie of computer doorbrengen. Ook constateren zij dat kinderen gezonder en fitter zijn en dat ze meer gevoel van eigenwaarde krijgen. Opvallend is dat bij een derde van de ouders ook zelf het enthousiasme is opgewekt om te gaan sporten.

Informatie
Meer informatie over schoolsportverenigingen:
www.schoolsportvereniging.nl.