CNV-leden akkoord met 'crisis-cao' bij Corus

10/11/2008 16:40

CNV Bedrijvenbond

De leden van CNV Metaal en elektro hebben zojuist ingestemd met een 'crisis-cao' bij hun werkgever Corus (voorheen Hoogovens). Dat betekent een cao met een zeer korte looptijd, van slechts een half jaar, waarin uitsluitend een afspraak is gemaakt over een loonsverhoging (van 1,75 procent).

CNV-onderhandelaar Nico Bogaard heeft de leden vanmiddag geïnformeerd over het cao-eindbod dat Corus vorige week deed. Volgens Bogaard hebben zij, op advies van de CNV-kaderleden, "terughoudend positief" gereageerd op het eindbod.

"Natuurlijk is het jammer dat er geen complete cao kon worden afgesproken", zegt de CNV-onderhandelaar. "Maar de omstandigheden bij Corus zijn in zo korte tijd zo verslechterd dat we er begrip voor hebben dat Corus zich concentreert op die zaken die nodig zijn om door deze moeilijke tijd heen te komen."

Het eindbod bedraagt 1,75% voor een periode van 6 maanden en gaat in op 1 oktober 2008. CNV Metaal en elektro dringt erop aan dat Corus alle maatregelen, die zij neemt om de crisis het hoofd te bieden, met vakbonden overlegt.





http://www.cnvbedrijvenbond.nl