VVD


10-11-2008

Maaten roept op tot onderzoek naar Van der Sloot

Internationale vrouwenhandel moet in de kiem gesmoord worden

Volgens Europarlementariër Jules Maaten moet het OM in Nederland in samenwerking met Thailand een onderzoek starten naar de vermeende illegale activiteiten van Joran van der Sloot in Thailand. Maaten vindt dat er streng moet worden opgetreden tegen iedereen die voorbereidingen treft om vrouwen tegen hun wil naar Nederland te halen.

Jules Maaten: "Vrouwenhandel is een groot internationaal probleem, en moet eindelijk eens in de kiem gesmoord worden. Dat betekent dat personen die voorbereidingen treffen om vrouwen te verhandelen ook daadwerkelijk hiervoor gestraft moeten worden. Iemand die zich met dit soort praktijken bezighoudt, mag daar niet mee wegkomen."

Maaten startte in 2008 samen met Tweede Kamerlid Fred Teeven de Say No-campagne tegen kindersekstoerisme en is namens de liberale ALDE-fractie in het Europees Parlement één van de initiatiefnemers van de campagne tegen mensenhandel. "Met de Say No-campagne hebben we al meer dan 30.000 handtekeningen opgehaald. Dit sterkt ons in de overtuiging de strijd tegen mensenhandel en kindersekstoerisme voort te zetten. Wij pleiten voor intensieve samenwerking tussen landen om de problemen aan te pakken, met een sterke rol voor Europol.", aldus Maaten.