Gemeente Dronten


10-11-2008

Stallen caravans en vouw-/aanhangwagens

De vakantieperiode is voor de meeste mensen helaas weer voorbij. Caravans, aanhangers en vouwwagens kunnen weer naar de stalling worden gebracht. Immers, daar staan ze veilig, droog en niemand in de weg. Vooral voor dit laatste feit heeft de gemeente een artikel in de APV opgenomen. Hierin staat dat het verboden is een caravan, aanhanger en/of vouwwagen langer dan drie achtereenvolgende dagen op de openbare weg te plaatsen of te laten staan.

Nadelige effecten
Het is natuurlijk niet prettig als je uitzicht wordt beperkt door een grote caravan of camper. Ook is het niet wenselijk dat er te weinig parkeerplaatsen zijn omdat deze worden ingenomen door aanhangers of recreatie voertuigen. Ook de verkeersveiligheid speelt hierbij een rol. Een grote caravan of camper langs de stoep belemmert het zicht van spelende kinderen en overstekende mensen.

Handhaven
In de zomermaanden wordt er door politie en gemeente over het algemeen alleen gehandhaafd als er een klacht binnenkomt of als er sprake is van een onveilige situatie. Er is immers ook begrip voor het feit dat mensen bij hun woonadres hun recreatievoertuigen vakantieklaar willen maken. Nu de vakantieperiode voor de meeste mensen weer voorbij is worden er extra controles uitgevoerd door politie en gemeente op naleving van genoemd artikel. Hierbij wordt gebruik gemaakt van stickers, waarop de datum van overtreding vermeldt staat. Ook wordt vermeld dat de eigenaar of houder een week de tijd krijgt om het voertuig van de openbare weg te halen. Na deze week wordt er een bekeuring uitgeschreven en bestaat de kans dat het voertuig op kosten van eigenaar of houder wordt weggesleept.

Informatie
Voor klachten, meldingen en of andere vragen kunt u op werkdagen tussen 08.30 en 09.30 uur bellen met de milieuagent van de gemeente, telefoonnummer (0321) 388 321.