Oranje Fonds investeert in 9 ideeën van buurthuizen in Zuid-Holland

10/11/2008 17:17

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds, het grootste nationale fonds op sociaal gebied, startte de campagne 'Toplocaties'. Het fonds daagde dorps-, gemeenschaps- en buurthuizen in Zuid-Holland uit om samen met gebruikers tot een nieuw idee voor hun locatie te komen. 9 Locaties in Zuid-Holland ontvingen samen ruim 147.00 euro om hun ideeën uit te voeren. Op deze wijze stimuleert het Oranje Fonds ontmoetingen en nieuwe mogelijkheden voor de buurt. Het Oranje Fonds stelt in het totaal 4 miljoen euro beschikbaar om de beste ideeën uit te voeren.

Het Oranje Fonds startte de campagne 'Toplocaties' om locale ontmoetingen te stimuleren. Het fonds motiveerde bestuurders van dorps-, gemeenschaps- en buurthuizen om met gebruikers na te denken over de verbetering van hun accommodatie. Alleen ideeën die de grote meerderheid van de gebruikers onderschrijft, konden het predicaat 'Topidee' krijgen en in aanmerking komen voor een bijdrage. In Zuid-Holland ontvingen 9 accommodaties geld om hun idee uit te voeren.

Zo kreeg Voorburg 6.000 euro om een wandkast aan te schaffen en kan Schiedam met 9.300 euro hun wijkcentrum een multiculturele uitstraling geven. De komende maanden worden overal in Nederland vloeren vernieuwd, keukens en invalidentoiletten vervangen en podia met verlichting aangebracht. Hierdoor worden de locaties voor meer mensen en voor meer activiteiten tegelijk geschikt.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: "Uit recent onderzoek blijkt dat alle Nederlanders het belangrijk vinden om in een prettige leefomgeving te wonen. Wij willen stimuleren dat mensen elkaar ontmoeten. Buurthuizen dragen daartoe bij. We dagen hen graag uit om hun locatie optimaal te benutten zodat verschillende groepen mensen elkaar kunnen ontmoeten".

Gemeenschapsaccommodaties drijven op een trouw netwerk van vrijwilligers. Zij hebben bestuurlijke taken en organiseren diverse activiteiten. Het Oranje Fonds stimuleert en versterkt deze rol door te investeren in nieuwe ideeën voor de accommodaties. Hierdoor bevordert de samenhang in de buurt, één van de drie pijlers onder het bestedingsbeleid van het Oranje Fonds.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer 22 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland, op Aruba en de Nederlandse Antillen. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en de Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Màxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.





http://www.oranjefonds.nl