Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Vogelaar spreekt op slotmanifestatie Taalontmoetingen

08-11-2008

'Veel mensen denken: wie in Nederland komt wonen, moet zelf maar zorgen dat hij integreert. Tegen de tijd dat ze net zo goed Nederlands spreken als ik, ga ik wel eens met ze praten. Maar zo werkt dat niet. Integratie is de verantwoordelijkheid van álle Nederlanders. Als niemand je helpt de taal te spreken, leer je het nooit.'

Die woorden sprak minister Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie afgelopen zaterdag uit in Maarssen, tijdens de bijeenkomst Taalontmoetingen van het Oranje Fonds. Op deze slotbijeenkomst werden de honderden vrijwilligers bedankt die de afgelopen drie jaar in het kader van het programma Taalontmoetingen circa 3000 allochtonen hebben geholpen de Nederlandse taal te leren en wegwijs te maken in de Nederlandse smaneleving. Het programma Taalontmoetingen sluit uitstekend aan bij de WWI-campagne 'Het begint met taal' die al enige tijd loopt.

Ook prinses Maxima was aanwezig. Als lid van de commissie PaVEM stond zijn mede aan de wieg van Taalontmoetingen. De prinses benadrukte in haar toespraak het belang en de rol van taal in de samenleving. Ook ontving de prinses het eerste exemplaar van het boekje 'Elkaar Verstaan, drie jaar Taalontmoetingen 2005-2008' uit handen van Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds.

Zie ook


Zie het origineel