Amgen Foundation start onderzoeksprogramma van US$ 2,5 miljoen in Europa voor bachelorstudenten

10/11/2008 17:45

PR Newswire

CAMBRIDGE, Engeland, November 10 /PRNewswire/ --

- De totale bijdrage van Amgen Foundation aan Amgen Scholars is door dit praktijkgerichte wetenschappelijke onderzoeksprogramma gestegen tot US$ 27,5 miljoen

Vandaag hebben de Amgen Foundation en de University of Cambridge, samen met twee andere toonaangevende Europese universiteiten, de start van het 'Amgen Scholars Europe' bekendgemaakt. Dit is een tweejarig programma van US$ 2,5 miljoen dat ruim 100 bachelorstudenten uit heel Europa gedurende de zomer op drie topuniversiteiten de kans biedt deel uit te maken van praktijkgericht onderzoek. Dit gebeurt onder toezicht van de beste academische wetenschappers.
"Bachelorstudenten uit vele landen zullen dankzij de start van het Europese Amgen Scholars Programme de gelegenheid krijgen te ervaren hoe het er in de wereld van onderzoek werkelijk aan toe gaat en uit de eerste hand leren wat het betekent om aan de vooruitgang van kennis bij te dragen", aldus Jean J. Lim, president van de Amgen Foundation. "We hopen dat de studenten onder begeleiding van voorname faculteitsmentoren gestimuleerd zullen raken hun potentieel als aankomende wetenschappers te ontdekken."
De deelnemende universiteiten zijn naast Cambridge, het Karolinska Institutet in Zweden en de Ludwig-Maximilians-Universität München in Duitsland. Het onderzoeksprogramma dat de drie deelnemende universiteiten in de zomer zullen verzorgen, zal tijdens de eerste fase, die tot in 2010 zal doorlopen, gefinancierd worden en deelnemende bachelorstudenten zullen geselecteerd worden uit hogescholen en universiteiten door heel Europa. Cambridge zal tevens de functie van Europees coördinatiecentrum vervullen en
- naast de verzorging van het eerste Amgen Scholars European Symposium in september 2009 - het voortouw nmen in de begeleiding van studenten. "Het Amgen Scholars Programme betekent voor bachelorstudenten uit heel Europa een fantastische kans om het proces van de wetenschappelijke ontdekking mee te maken evenals de mogelijkheid contacten te leggen met toonaangevende wetenschappers en industrieleiders," aldus Professor Tony Minson, assistent-rector van de University of Cambridge en directeur van het Amgen Scholars European Coordinating Centre. "We hopen dat - op een moment waarop het onderwijzen van de volgende generatie belangrijker dan ooit is - hierdoor meer jonge mensen een wetenschappelijke carrière zullen ambiëren." Amgen Scholars zullen deelnemen aan onderzoeksprojecten, wetenschappelijke congressen en andere evenementen waar contacten gelegd kunnen worden. Alle deelnemende studenten zullen in de gelegenheid zijn deel te nemen aan een jaarlijks symposium van drie dagen tegen het einde van het zomerprogramma. De studenten kunnen op dit symposium hun onderzoeksprojecten van de zomer met elkaar delen, toonaangevende wetenschappers uit de industrie en de academische wereld horen spreken, en contacten leggen met andere Amgen Scholars uit heel Europa.
Ieder jaar nemen studenten overal uit de Verenigde Staten (VS) - begeleid door toonaangevende faculteitsleden - op de meest gerenommeerde universiteiten van het land deel aan het Amgen Scholars Programme. Amgen Scholars, een kenmerkend opleidingsinitiatief van Amgen Foundation, is reeds een achtjarig programma van US$ 25 miljoen op tien toonaangevende universiteiten overal in de Verenigde Staten, waaronder het Massachusetts Institute of Technology, de Stanford University en de University of California in Berkeley.
Financiële steun is een essentieel onderdeel van de Amerikaanse en Europese programma's, die erop gericht zijn dat geschikte studenten eraan kunnen deelnemen, ongeacht hun financiële omstandigheden. Details verschillen per deelnemende universiteit.
Voor meer informatie over Amgen Scholars, inclusief toelatingscriteria en aanmeldingen, bezoekt u http://www.amgenscholars.eu.

Over de Amgen Foundation
De Amgen Foundation (http://www.amgen.com/citizenship/overview.html) richt zich op de vooruitgang van wetenschappelijk onderwijs, de verbetering van de toegankelijkheid van kwaliteitszorg voor patiënten en de versterking van de gemeenschappen waar medewerkers van Amgen wonen en werken. De Foundation heeft sinds 1991 ruim US$ 125 miljoen geschonken aan non-profitorganisaties overal in de Verenigde Staten, Puerto Rico en Europa die op inspirerende en innovatieve manieren de samenleving beïnvloeden. Ook heeft het zowel in eigen land als internationaal hulp geboden bij rampen.

Over de University of Cambridge
De University of Cambridge werd bijna 800 jaar geleden opgericht en bestaat uit 31 faculteiten en meer dan honderd afdelingen. Cambridge is een van de hoogst aangeschreven universiteiten ter wereld. De missie van Cambridge is een bijdrage aan de samenleving te leveren door onderwijs, studie en onderzoek op het allerhoogste internationale niveau na te streven. Het belangrijkste deel van deze missie bestaat uit de kernwaarden vrijheid van denken en meningsuiting en afwezigheid van discriminatie. De University of Cambridge is de bakermat en de maatstaf voor een groot deel van de belangrijkste wetenschappelijke doorbraken sinds het ontstaan van de wetenschap. Nu Cambridge in 2009 zijn achthonderdste verjaardag zal vieren, is de aandacht stevig gericht op de toekomst en het behoud van de positie van de moderne universiteit als toonaangevend internationaal centrum voor studie en onderzoek. Meer informatie is te vinden op http://www.cam.ac.uk.

CONTACTPERSONEN:
Annette Condon, +353-87-284-1951 (Europese media, Amgen) Kristen Davis, +1-805-447-3008 (media in de VS, Amgen)
Lisa Costello, +44-(0)1223-339671 (University of Cambridge) (Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081015/AMGENLOGO)

Europese media, Annette Condon, +353-87-284-1951, of media in de VS, Kristen Davis, +1-805-447-3008, beiden voor Amgen; of Lisa Costello van de University of Cambridge, +44-(0)1223-339671. Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081015/AMGENLOGO






-