Ingezonden persbericht


'Kleinste' Utrechtse Helden op de foto met Burgemeester

Afgelopen zondag bezochten vele duizenden kinderen de Culturele Zondag de Vuurdoop. In het kader van het Nieuwe Utrechtse Heldenjaar konden de kinderen meedoen aan speciale activiteiten waarbij ze 'gespeld' werden tot Nieuwe Utrechtse Held. Aan het einde van de Culturele Zondag werden deze nieuwe helden vereeuwigd met de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen.

De Heldenactie, een initiatief van het Programmabureau Stadspromotie van de gemeente Utrecht, begon in de zomervakantie toen alle basisschoolleerlingen van Utrecht de Vakantiepas kregen met het thema Helden. Hiermee konden de kinderen in de zomervakantie met verschillende activiteiten zogenaamde heldenbuttons verdienen. Kinderen die de buttons hadden verdiend, kregen vervolgens een plekje in de Heldengalerij op de website www.nieuweutrechtsehelden.nl.

Inwoners met bijzondere talenten
Het Heldenjaar zet niet alleen kinderen in de spotlights. Utrecht is een bijzondere stad vol vindingrijke mensen. De stad biedt veel ruimte aan inwoners met bijzondere talenten, verregaande ambities of inspirerende ideeën. Iedereen kent wel een van deze hedendaagse helden. Denk aan die goede buur, dat betrokken clubje vrienden, die fanatieke sporter of dat creatieve talent. Zij zorgen ervoor dat Utrecht, een unieke stad is, en blijft, waar het steeds beter wonen, werken en studeren is. Zij zijn een onmisbaar ingrediënt in de samenleving waar Utrecht trots op is. Al deze helden verdienen een podium en dat is er met het Utrechtse Heldenjaar. Op de website www.nieuweutrechtsehelden.nl komen deze helden samen en iedereen kan hier zijn of haar held aanmelden voor de heldengalerij.