Gemeente Maassluis

Fondsenwerving levert meer dan 170.000 op

Op woensdag 5 november jl. organiseerde het vrijwilligerssteunpunt Maassluis in samenwerking met het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., de tweede avond van de workshop Fondsenwerving. Doel van de workshop was Maassluise vrijwilligersorganisaties vaardiger te maken in het gebruik maken van de mogelijkheden die sponsoring en fondsenwerving biedt.

Van de vierendertig aanwezige organisaties had het overgrote deel een aanvraag ingediend en kreeg in de pauze de brief van de fondsen overhandigd met daarin de uitslag van hun aanvraag. In totaal is er door de fondsen voor minimaal 170.000 aan aanvragen toegekend. Een fantastisch resultaat! De fondsen waren ook zeer tevreden over het niveau van de aanvragen en de volledigheid. Het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. heeft vier aanvragen aangehouden . Dit zijn aanvragen voor meer dan 25.000 die in december beoordeeld worden. Voor vier organisaties blijft het dus nog even spannend. Na het uitdelen van de brieven was er gelegenheid om een gesprek aan te gaan met de fondsen en te netwerken.

Aan de workshop, die gegeven werd in de burgerzaal van het stadhuis, is naast het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. ook meegewerkt door het Coöperatiefonds Rabobank Westland, het Sociaal Cultureel Fonds Maassluis en Maasdelta Maassluis. Op de eerste avond van de workshop 17 september hebben de deelnemende vrijwilligersorganisaties uitgebreid informatie gekregen over de verschillende aspecten en mogelijkheden van sponsoring en fondsenwerving. Ook hebben de meewerkende fondsen verteld over hun fonds en de aanvraagprocedures die ze hanteren. De deelnemers hebben toen de opdracht meegekregen om een fondsaanvraag te schrijven en in te dienen ten behoeve van hun vereniging of stichting. Meer dan dertig organisaties hebben gehoor gegeven aan het verzoek en hebben in de periode tussen de twee avonden een aanvraag ingediend bij de aanwezige fondsen.

Op de tweede avond is er ingegaan op de ervaringen van de vrijwilligersorganisaties bij het schrijven van hun aanvragen. Ook is er nog een waardevolle bijdrage geweest van de Rotary en Lions Maassluis die uiteengezet hebben wat ze voor de Maassluise vrijwilligersorganisaties kunnen betekenen. Dat dit voor veel organisaties een eyeopener was bleek wel uit de vele vragen die de vertegenwoordigers van de serviceclubs kregen in de pauze. Ook was er nog een vertegenwoordiger van de Ondernemersfederatie Maassluis aanwezig die graag bereid was tips te geven over sponsoring.

Het vrijwilligerssteunpunt is zeer tevreden en trots op de resultaten van de workshop. De reacties van de vrijwilligersorganisaties waren positief en naast informatie, kennis en ervaring hebben de meeste organisaties ook nog van de gelegenheid gebruik gemaakt om geld binnen te halen om hun activiteiten te ondersteunen. Hoewel de bedragen uiteenlopen van 500 tot 25.000 is er gemiddeld 5000 euro per organisatie toegekend. Dat is een mooie stimulans voor de vrijwilligersorganisaties in Maassluis. Proficiat!!

Het vrijwilligerssteunpunt wil de fondsen en instellingen die inhoud hebben gegeven aan de realisatie van deze geweldige workshop nogmaals van harte bedanken.

Leest u dit en denkt u: hier had ik voor mijn vereniging, club of stichting bij moeten zijn, geef u dan op voor de nieuwsbrief van het vrijwilligerssteunpunt Maassluis. De workshops en cursussen worden daarin ruim van te voren aangekondigd. Zo blijft u op de hoogte en kunt u zich op tijd opgeven. Ga naar www.zoekvrijwlligerswerk.nu voor meer informatie.

Het vrijwilligerssteunpunt stimuleert en bemiddeld vrijwilligerswerk. Tevens biedt ze ondersteuning aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Naast workshops en cursussen kunt u bij het vrijwilligerssteunpunt Maassluis terecht voor vrijwilligerswerk in de gemeente Maassluis. Kijk op de website www.zoekvrijwilligerswerk.nu voor vrijwilligersvacatures of kom langs bij het steunpunt in de hal van het stadhuis. Het vrijwilligerssteunpunt is geopend op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en op woensdag en donderdag van 14.00 tot 16.00 uur.