DBC Onderhoud

Impactanalyse DBC verbeterplan gereed
Het bureau de Praktijk heeft in opdracht van de NVZ een impactanalyse uitgevoerd van het nieuwe DBC structuur, DBC's op weg naar transparantie (DOT). De analyse is gedaan omdat ziekenhuizen zich in 2009 fors moeten inspannen om de nieuwe DBC systematiek per 2010 te kunnen gebruiken. Daarnaast bevat de Impactanalyse een goede uitleg van de noodzaak en het eindperspectief van het verbeterplan.

De belangrijkste wijziging in de DBC-structuur is dat de huidige systematiek zal worden vervangen door een systeem van zorgproducten. Inmiddels is er een tiental ziekenhuizen bekend dat per 1 februari 2009 als koploper zal fungeren bij de implementatie van deze nieuwe productstructuur. De successen en obstakels bij de implementatie in deze koploperziekenhuizen zullen met de andere ziekenhuizen worden gedeeld. Vervolgens beginnen ook de andere ziekenhuizen op 1 april 2009 met het invoeren van de nieuwe productstructuur.

Klik hier voor de impactanalyse 'Het DOT Effect. Onderzoek naar de impact van de invoering van DOT in Nederlandse ziekenhuizen.'

© DBC-Onderhoud