Roelf de Boer nieuw Algemeen Voorzitter RAI Vereniging

10/11/2008 18:40

Rai Vereniging

Tijdens de afscheidsbijeenkomst van de huidige Algemeen Voorzitter van RAI Vereniging, Hans Vermeulen, vanmiddag in de Forumzaal van het Amsterdam RAI complex, is bekend gemaakt dat de heer Roelf de Boer de nieuwe Algemeen Voorzitter van RAI Vereniging zal worden.

Ook voorzitter afdeling Auto's

In de vergadering van het Hoofdbestuur van RAI Vereniging op 16 december aanstaande zal hij voor deze positie voorgedragen worden. Naast Algemeen Voorzitter van RAI Vereniging zal de heer De Boer tevens voorzitter van de afdeling Auto's van RAI Vereniging worden. De nieuwe bestuurlijke structuur waarbij deze dubbelfunctie is gecreëerd is onlangs bij acclamatie aangenomen binnen de Algemene Leden Vergadering van de afdeling Auto's.

Duurzaam en mobiliteit

Naast een nieuw bestuursmodel heeft de ALV van de afdeling Auto's eveneens ingestemd met een nieuwe missie, visie, strategie en positionering. Centraal daarin staat de duurzaamheid van mobiliteit.

Over Roelf de Boer

De heer De Boer kan bogen op een ruime bestuurlijke ervaring. Zo was hij Minister van Verkeer & Waterstaat en vice-ministerpresident in het kabinet Balkenende I. Daarna is hij wethouder Economie, Haven en Milieu van Rotterdam geweest, evenals voorzitter van de Kamer van Koophandel Rotterdam. Affiniteit en ervaring met de branche heeft de heer De Boer ook. Zo was hij voorzitter van KNV (Koninklijk Nederlands Vervoer) en werd hij in 2004 benoemd tot voorzitter van Mobis, de belangenorganisatie van alle openbaarvervoerbedrijven in Nederland.

Op dit moment is de heer De Boer voorzitter van de NVZ vereniging van ziekenhuizen en is hij voorzitter van de Sea Alarm Foundation in Brussel. Daarnaast vervult hij nog enige adviseursfuncties en commissariaten.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.raivereniging.nl