Ingezonden persbericht


Persbericht

Veel animo voor werken in noordelijke havens

De gezamenlijke wervingscampagne van Werkplein Eemsdelta (Delfzijl), SHB en SOBB * heeft veel belangstellenden opgeleverd die nieuwsgierig zijn naar een baan in de bouw.

De afgelopen weken riepen de drie organisaties in een gezamenlijke advertentie mensen op om zich te melden voor een baan -al dan niet gecombineerd met een opleiding- in de bouw van de noordelijke havens. Deze advertentie verscheen in vier kranten in Noord-Oost Groningen en leverde een stroom aan reacties op bij Werkplein Eemsdelta in Delfzijl. Tijdens de 'Week van de bouw' (10-14 november 2008) wordt op woensdag 12 november a.s. in Werkplein Eemsdelta voor de belangstellenden een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. Aansluitend krijgt men een rondleiding per touringcar langs een aantal interessante regionale bouwprojecten.

Bloei werkgelegenheid

De advertentiecampagne is enerzijds onderdeel van de afspraken die de DEAL-gemeenten en het bedrijfsleven gemaakt hebben om burgers in de Eemsdelta-regio mee te laten profiteren van de bloei van de regionale arbeidsmarkt en economie. Anderzijds maakt de campagne deel uit van een laagdrempelig instroomproject voor de bouw, van de SHB.

* Samenwerking Herintreding Bouwvakkers (SHB), is de vereniging van (hoofd)aannemers in de bouwsector die zich al meer dan tien jaar inzet om in Noord-Nederland werkloze werkzoekenden in te laten stromen op de bouwplaatsen SOBB is het Platform Samenwerkingsverbanden Opleidingsbedrijven Bouwgerelateerde Beroepen

Delfzijl, 5 november 2008

---



Ingezonden persbericht