LLiNK

Rotterdam, 14 oktober 2008


-PERSBERICHT-

Spannende reality-game op de mooiste locaties in Zuid-Afrika

Gehandicapten en modellen moeten samenwerken in 'Expedition Unlimited'

Vol trots presenteren omroep LLiNK en producent Eye2Eye Media dit najaar het meest geïntegreerde reality spelprogramma van Nederland: 'Expedition Unlimited'. Niet eerder streden in een Nederlands televisieprogramma kandidaten met en zonder lichamelijke beperking tegen elkaar en met elkaar. De spannende tiendelige serie speelt zich af in Zuid-Afrika. Presentatoren Froukje Jansen en Marc de Hond leiden de verrassende en zware competitie in goede banen.

In 'Expedition Unlimited' reizen tien kandidaten af naar Kaapstad: vijf modellen (Celina, Fleur, Joey, Ronald en Tahnee) en vijf jonge mensen met een lichamelijke handicap (Cefas, Kjeld, Lisanne, Samir en Shushila). De deelnemers weten niet van elkaars bestaan en weten al helemaal niet wat hen te wachten staat. In de eerste aflevering is te zien hoe vijf koppels worden gevormd. Tot hun verrassing bestaan de koppels uit één model en één kandidaat met een lichamelijke handicap. Vanaf dat moment moeten de kandidaten samenwerken bij het uitvoeren van opdrachten en bij het afleggen van helse etappes op duofietsen, die speciaal voor het programma zijn ontwikkeld. Voor de winnaars van de race ligt in de laatste aflevering een bedrag van 20.000 euro te wachten bij de finish.

Lastige opdrachten
Elke aflevering start met een lastige opdracht, waarin de kandidaten geconfronteerd worden met Zuid-Afrikaanse tradities en lokale omstandigheden. De koppels worden uitgedaagd om tactisch te denken, hun sociale talenten aan te spreken of hun lichaamskracht in te zetten. Bovenal moeten ze samenwerken: de kandidaat met het op het eerste gezicht perfecte lichaam, met de kandidaat met het op het eerste gezicht niet-perfecte lichaam. Het koppel dat er in slaagt elkaars vaardigheden het meest optimaal in te zetten, wint de opdracht en verdient voorsprong bij de fiets-etappe.

Sabotagemiddel
In het tweede deel van elke aflevering leggen de vijf koppels een etappe af, steeds door een ander deel van Zuid-Afrika. De race start in Kaapstad, waar ook de finale in aflevering tien wordt bereikt. In de tussenliggende afleveringen reist 'Expedition Unlimited' naar onder meer Kalk Bay, Karkloof, Graskop, Pilgrim's Rest en Weltevreden Een extra spelelement vormt de Tokoloshi. De winnaar van de opdracht kan deze Zuid-Afrikaanse plaagdwerg inzetten als sabotagemiddel tegen één van de andere duo's. Het team dat de Tokloshi tijdens de fietsrace tegenkomt, wordt gedwongen een extra opdracht uit te voeren. Een opdracht die het klassement behoorlijk kan beïnvloeden.

Froukje Jansen en Marc de Hond
'Expedition Unlimited' wordt gepresenteerd door Froukje Jansen en Marc de Hond. Marc de Hond maakt met 'Expedition Unlimited' zijn debuut als LLiNK-presentator. Eerder werkte hij voor de radiostations 3FM en Caz, en was hij te zien als mede-presentator van 'Goedemorgen Nederland' en als jurylid bij 'De Mis(s)-verkiezing'. Eind augustus verscheen zijn boek 'Kracht', over hoe zijn leven is veranderd nadat er rond kerst 2002 een de tumor in zijn ruggenmerg is ontdekt. Froukje Jansen is een vertrouwd LLiNK-gezicht. Zo presenteerde zij voor de groenste omroep het consumentenprogramma 'LLiNKe soep'. Sinds oktober 2008 is zij één van de vaste presentatoren van het reisprogramma '3 op Reis'.

Expedition Unlimited
'Expedition Unlimited' wordt uitgezonden vanaf maandag 10 november om 21.30 uur op Nederland 3. Het programma wordt door Eye2Eye Media geproduceerd voor LLiNK. Expedition Unlimited is tot stand gekomen met steun van het VSB Fonds en het NCDO

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---

Noot voor de redactie,