Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 16 oktober 2008

M-Lab biedt Nederlands choreografietalent unieke kans Frank Lammers neemt eindregie Colors voor zijn rekening

Lucia Marthas en Frank Sanders, beiden directieleden van gerenommeerde theateropleidingen, constateren dat jonge, in Nederland opgeleide choreografen zelden kansen krijgen in het werkveld van muziektheater/musical. Producenten nemen geen risico's en vallen vaak terug op de hun vertrouwde namen. Samen met producent M-Lab selecteerden Marthas en Sanders vier jonge choreografen die hun talent aan de Nederlandse producenten kunnen laten zien. In de dansvoorstelling Colors dragen Carolien Canters, Hester Schröfer, Roy Julen en Tommie Luyben de artistieke eindverantwoordelijkheid volledig zelf.

Frank Lammers neemt de eindregie van Colors voor zijn rekening. De hoofdrol wordt gedanst door Gino Emnes (Bubbling Brown Sugar, Cats). De andere dansers zijn Bobby Snijder, Bora Sirin, Carlijn van Mosselveld, Doris Madreiter, Ingrid Jansen, Jaap Strijker, Laura Hoekstra, Marjolein van Haren, Niran Straub, Sarita Keilman en Zunaira Choudry.

Colors onderzoekt de verhalende kracht van dans. In dit vijfluik, geïnspireerd op Joseph Campbell's reis van een mythische held, verzorgen de vier choreografen elk een deel en werken ze samen aan het vijfde. Colors is te zien in theater M-Lab op 10 november (20:15 uur); 11 november (20:15 uur) en 13 november (14:00 en 20:15 uur) 2008.

www.m-lab.nl



Ingezonden persbericht