Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ede, 22 oktober 2008

Solva Première

Greenock bestaat 25 jaar! Daarom zal op maandag 10 november 2008, in het CineMec in Ede, een congres plaats vinden over heden, verleden en vooral toekomst van engineering, werkvoorbereiding en productieautomatisering. Onder de noemer "Première" zal Greenock samen met haar zusterbedrijf Somatech van Solva Groep een feestelijke dag organiseren waarvoor u van harte bent uitgenodigd.

Tijdens een plenair gedeelte in de ochtend zullen diverse inspirerende sprekers de genodigden informeren over de (on) mogelijkheden van onze branche. Tevens zal een gerenommeerd discussiepanel uit onderwijs, engineering en productie reageren op een aantal interessante stellingen. Als intermezzo zal o.a. de spectaculaire 3D film "Boat Trip" worden gepresenteerd. MC is Lambert-Jan Koops, oud hoofdredacteur van CAD Magazine en tegenwoordig standup comedian. Hij zal de sprekers, op geheel eigen wijze, introduceren.

's Middags worden, in aparte bioscoopzalen themagerichte presentaties gegeven. In de Greenock zaal zal o.a. aandacht zijn voor de afgelopen 25 jaar, de prominente samenwerking met Autodesk (incl. VIP's van Autodesk uit US/UK) en de toekomstperspectieven voor engineering. Een aantal klanten zal refereren aan de langdurige en uiteraard plezierige samenwerking. Door Somatech zal in twee zalen uitgebreid worden ingegaan op de kansen en ontwikkelingen voor de verspanende resp. plaatwerk industrie. Tevens zal de winnaar van de Inventor ontwerpwedstrijd 2008 een geheel verzorgde reis naar de Autodesk University in Las Vegas uitgereikt krijgen. De dag zal worden afgesloten met een muzikale borrel. -Solva Groep-
De Solva Groep is met 130 medewerkers de grootste leverancier van CAD/CAM-oplossingen in de Benelux. De automatiseringsoplossingen richten zich op integratie van ontwerp-, productie-, beheer en technisch logistieke omgevingen. De Solva Groep is in noordwest Europa actief met eigen vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Hun klanten zijn bedrijven die producten maken voor aerospace, automotive, medical, consumer, apparatenbouw, machinebouw en diverse andere segmenten. Door het altijd blijven zoeken naar oplossingen is de Solva Groep een innovatief en dynamisch bedrijf met het belang van hun klanten en medewerkers voorop.

Hierbij een overzicht van de belangrijkste sprekers:

Plenair

Lambert Jan Koops
Oud hoofdredacteur CAD magazine/Stand Up Comedian, Bemmel Dagvoorzitter/Master of Ceremony

Dr. Ir. Pierre de Fonseca (B)
Directeur/Consultant Bureau De Fonseca bvba, Meise (B) Zal ingaan op de automatiseringsuitdagingen van engineering- en productiebedrijven. Van werkplekautomatisering naar bedrijfsprocesautomatisering en de rol van een leverancier daarin.

Bsc. Amy Bunszel, MSc. (US)
Director CAD/CAE Product Management Autodesk Inc. San Rafael CA, (USA) Zal ons een inzicht geven van de evolutie in engineering die wereldmarktleider Autodesk voor ogen heeft

Gerben Kuipers
Directeur Cinemec, Ede
Zal een bijzondere presentatie verzorgen over 3D technieken in de hedendaagse filmindustrie. En, de première van de eerste Nederlandse 3D film "Boat Trip"!

Industrieforum

Ir. Ruud van Heur
Directeur Van Heur Consultancy, Noordeloos Zal proberen de forumleden te inspireren en uit te dagen tot het doen van (gewaagde) uitspraken.

Dr. Ir. Eric Lutters (NL)
Laboratory of Design, Production and Management TU Twente, Enschede Vertegenwoordigt hier het onderwijsveld en de bijdrage hiervan aan de technologische ontwikkelingen in Nederland.

Ir. Dennis Brand (NL)
Directeur Imtech Farnest Engineering, Haarlem Bij ieder product hoort een engineeringfase. Imtech is één van de toonaangevende spelers in technologie ontwikkeling en uitvoering.

Ir. Marc Evers (NL)
COO KMWE Precision Systems, Eindhoven
Marc Evers brengt vijftien jaar ervaring mee in de ontwikkeling, engineering en productie van complexe machines en modules. Hij bekleedde directiefuncties bij OTB Group, Philips ETG en VDL ETG. Hij is de maker/ondernemer in het panel en zal vanuit dit perspectief, samen met de anderen de discussie vormgeven.

Greenock Breakout

Richard Blatcher (UK)
Market Manager Manufacturing Northern Europe, Autodesk Ltd, Farnborough (UK) Hij zal een presentatie verzorgen van het Digital Prototyping concept.

Prof. Dr. Ir. Arthur Eger (NL)
Hoogleraar Fac. Industriële vormgeving TU Twente, Enschede Als mede-oprichter van het befaamde buro Van Dijk/Eger, zal hij een interessante presentatie geven over de 6 levensfasen van een product.

Ing. Johann Jansen van Rensburg (NL)
Engineering Director CDS Engineering, Arnhem Zal een korte impressie geven van zijn bedrijf en de jarenlange relatie met Greenock omschrijven

Jan Kruiver (of vervanger?)
Manager Engineering Duyvis Machinefabriek, Koog a/d Zaan Laat ons deelgenoot worden van zijn droom, die hij met behulp van Greenock aan het realiseren is.

Somatech breakout

Richard Blatcher (UK)
Market Manager Manufacturing Northern Europe Autodesk Ltd, Farnborough (UK) Hij zal de toenemende rol toelichten van 3D engineering in het verdere werkvoorbereidingsproces en de uiteindelijke productie.

Prof. Dr. Rüdiger Haas (D)
Leiter des Instituts für Fertigungstechnik und Produktion der Hochschule Karlsruhe (D) Zal zijn visie geven op de hedendaagse mogelijkheden tot efficiënt verspanen in geautomatiseerde klein serie productie.

//////EINDE PERSBERICHT//////
Bijlage: