Ingezonden persbericht



---





P E R S B E R I C H T

Drie nominaties voor FZ Award 2008

Zakenvrouwen kiezen eigen rolmodel

Kredietcrisis of niet, het vrouwelijk ondernemerschap bloeit. Het aantal vrouwen met een eigen bedrijf neemt overal ter wereld toe. In Nederland zijn bijna 300.000 vrouwen actief als zelfstandig ondernemer. Aan een van die vele ondernemende vrouwen reikt Federatie Zakenvrouwen op maandag 10 november a.s. de FZ Award uit. Criteria voor de Award zijn lef, visie en originaliteit. Drie vrouwen, die betrokkenheid, teamwork en kwaliteit misschien nog belangrijker vinden dan het grote geld, zijn voor de prijs genomineerd.

Drie vrouwelijke ondernemers zijn voorgedragen voor de FZ Award `Dé vrouwelijke ondernemer 2008'. Met hun bedrijven typeren zij het `nieuwe', vrouwelijke ondernemen. Daarin draait het om betrokkenheid, een betrouwbaar imago van het bedrijf, optimale motivatie van het personeel, tevredener klanten én betere financiële resultaten. De drie genomineerden, aansprekende rolmodellen voor vrouwelijk ondernemend Nederland, zijn:


- Cemile Sezer. Met Sezer Consult BV biedt zij duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken als diversiteit, interculturele communicatie, (re)integratie en emancipatie.


- Anke Slegtenhorst, toonaangevend Rotterdams onderneemster in de schoonheidssector. Met de vier vestigingen van haar Anke Beauty Centre werkt zij met innovatieve behandelmethoden op het gebied van anti-aging en bodycontouring.


- Joke van der Ven. Onder de noemer Ars Bene Laborandi BV zette zij een drietal internetbedrijven op, gericht op het ondersteunen van startende ondernemers, het begeleiden van outplacementprocessen en het schrijven van brieven op bestelling.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 10 november a.s. in Utrecht zal een achtkoppige vakjury de winnaar van de FZ Award 2008 verkiezen. De prijsuitreiking vindt plaats (16.30 tot 19.30 uur) in het Auditorium van Fortis Bank in Utrecht.

Federatie Zakenvrouwen, de overkoepelende organisatie waarin netwerken van vrouwelijke ondernemers en managers samenwerken, reikt De FZ Award sinds 2005 jaarlijks uit. In 2007 won Heleen Valstar (internationaal bloemenarrangeur en standbouwer), de Award. Eerdere winnaars waren Rian van Velzen (Nature's choice, 2005) en Catherine van Heest (Care for Women, 2006).