Ingezonden persbericht


VVD ziet kansen voor vermindering van lasten voor de burger

Bij de komende waterschapsverkiezing komt de VVD met een duidelijk signaal hoe zij de taken van het waterschap en haar nieuwe bestuur komende vier jaar ziet.

De VVD kiest bovenal voor veiligheid, maar deze dient haalbaar en betaalbaar te zijn.

De VVD is van mening dat waterschappen zich moeten beperken tot hun kerntaken, en dat middels efficiënte werkwijzen de kosten voor de burger verlaagd kunnen worden.

Daarnaast wil de VVD een volwaardige plaats voor de agrarische belangen, o.a. d.m.v. een flexibel peilbeheer en waar mogelijk meervoudig ruimtegebruik bij de inrichting van gebieden.

De komende periode zal de VVD tevens inzetten op investeringen in duurzame oplossingen middels innovatieve ontwikkelingen. Voor de VVD is water onlosmakelijk verbonden met leefbaarheid.

Op de thema-avond op maandag 10 november in hotel FIGI in Zeist zal onder leiding van de parlementair verslaggever Kees Mijnten met een groot aantal deskundigen op gebied van water en landelijk gebied worden gediscussieerd over deze voor de VVD essentiële uitgangspunten. De lijsttrekkers voor zowel De Stichtse Rijnlanden als Vallei en Eem, respectievelijk Jacques Damen en Theo Bos, zullen met o.a. Janneke Snijder, VVD Tweede Kamer, Henk Veldhuizen van LTO, Krijn Jan Provoost van Natuurmonumenten, Gedeputeerde Joop Binnekamp van de provincie Utrecht Arend Fernhout van VNO/NCW en tevens voormalig voorzitter KvK, Roy Pampoer, wethouder Utrechtse Heuvelrug en Anke van Essen, 10 jaar dagelijks bestuurslid in waterschap Hollandse delta in debat gaan over het toepassen van deze uitgangspunten binnen het waterschap.

Iedereen is op deze avond van harte welkom.

Datum: 10 november

Locatie: FIGI Theater Zeist

Tijdstip: ontvangst met koffie en thee: 19.30 uur

Aanvang themavond: 20.00 uur