Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lunteren, 31 oktober 2008

VVD maakt zich grote zorgen over economische beperkingen tengevolge voorgenomen plannen over waterbeheer

Lijsttrekker voor de VVD voor de waterschapsverkiezingen de heer Jacques Damen maakt zich ernstig zorgen over de mogelijke economische gevolgen vanuit het te voeren beleid van de Waterschappen. De heer Damen is wel van mening dat veiligheid tot de kerntaken van de waterschappen dient te blijven behoren.

Daarnaast is de VVD van mening dat een goede waterkwaliteit van het waterbeheer in het belang is en moet blijven voor mens, plant en dier.

Echter de wijze waarop een en ander dient te worden gerealiseerd schiet in de ogen van de heer Damen te ver door. Alle plannen dienen economisch haalbaar en betaalbaar te zijn.

Daarnaast ziet de VVD dat er taken worden uitgevoerd door waterschappen die niet tot hun eigenlijke kerntaken behoren, zoals natuurontwikkeling, èn dat er nog te veel regels zijn en te weinig samenwerking met andere instanties en partijen. Met name de belangen van de agrarische sector worden onvoldoende serieus genomen. Terwijl er vele miljoenen gaan naar waterberging, ecologische ontwikkeling etc., worden de wensen die de agrarische sector aangeeft onvoldoende gehonoreerd. Indien we de kosten voor de burger niet willen vergroten en als het aan de VVD ligt deze verlagen zal er efficiënter gewerkt moeten worden, zullen de waterschappen zich nu eens echt moeten houden aan hun kerntaken en zullen activiteiten naast duurzaam ook economisch gericht moeten zijn.

Deze uitgangspunten zullen tijdens een grote speciale thema avond over water -wonen en werken door een aantal deskundigen worden toegelicht:

Datum: 10 november

Locatie: FIGI Theater Zeist

Tijdstip: 20.00 uur



Ingezonden persbericht