Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Dag van de Mantelzorg

5 november 2008

Even adem voor mantelzorgers.
Op 10 november 2008 is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Op deze dag worden mantelzorgers even uit hun drukke bestaan gehaald en bieden we hun een ontspannen dag aan. Het thema is dit jaar `Mantelzorg is topsport'. Stadsdeel Zuidoost heeft daarom mantelzorgers uitgenodigd in het Bijlmer Sportcentrum aan het Anton de Komplein. Ze kunnen rekenen op een feestelijk programma.

De dag wordt georganiseerd door Markant, steunpunt voor mantelzorg in samenwerking met het Stadsdeelkantoor. Wanneer u als mantelzorger deel wilt nemen aan deze dag dan kunt u zich opgeven via Markant: telefoon 8868800 en via de website van markant: www.markant.org of per e-mail: info@markant.org
U kunt op deze dag deelnemen aan diverse ontspannen sportactiviteiten. U hoeft hiervoor geen geoefende sporter te zijn! Het is meteen een goede gelegenheid om kennis te maken met alles wat het nieuwe sportcentrum te bieden heeft.

Mantelzorgers hebben een druk leven. Naast hun eigen dagelijkse verantwoordelijkheden zorgen mantelzorgers belangeloos voor mensen uit hun directe omgeving. Bijvoorbeeld voor mensen op leeftijd, met een handicap, een chronische ziekte of psychische problemen.

Het programma op 10 november is:

* 10.00 uur Ontvangst met koffie, thee en taart;
* 10.30 uur Officiële opening door de Portefeuillehouder Maatschappelijke Dienstverlening van het Stadsdeel Zuidoost, de heer Harry Verzijl;

* 10.45 uur Welkom door Mieke Zandee van Markant;
* 11.00 uur Start van sportactiviteiten en informatiemarkt;
* 13.00 uur Feestelijke lunch;

* 13.30 uur "Tijd voor Topsport" door ex wereldkampioen boxen Raymond Joval;

* 14.00 uur Slot.

Wij kijken er naar uit om u te verwelkomen op 10 november!