Sogeti Group is Platinum Partner op de 16de EuroSTAR-conferentie

06/11/2008 19:15

Sogeti Nederland B.V.

Sogeti Group, wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovatieve, bedrijfsgerichte kwaliteitsbewaking en testservices, doet mee aan de 16de EuroSTAR-conferentie in Den Haag, van 10 tot en met 13 november. Als Platinum Partner zal Sogeti een belangrijke rol spelen op deze prestigieuze conferentie, met activiteiten als tutorials, lezingen en een boeklancering. De EuroSTAR-conferentie is de meest succesvolle en alom erkende bijeenkomst van Europese softwaretesters, en de belangrijkste gelegenheid voor training en educatie op de testkalender.

De internationale experts van Sogeti zullen hun testexpertise en hun vooruitstrevende denken op de conferentie delen:


- Ken Brennock & Fran O'Hara - The Future of Testing using Agile Methodologies. Tutorial (hele dag), maandag 10 november. Agile kan de vele uitdagingen in softwareontwikkeling niet in één keer oplossen maar het heeft wel veel voordelen. Testen is een belangrijk onderdeel van de manier waarop agile werkt; daarom wordt in deze tutorial onderzocht welke invloed agile heeft op teststrategieën, testprocessen en de traditionele rol van de tester.


- Rob Baarda - Can real test metrics predict the Future? Conferentiepresentatie, woensdag 12 november. Sogeti levert de voornaamste bijdrage aan een internationale Test Metrics-werkgroep die metrics voor testprocessen en IT-producten heeft verzameld (grootte van testobject, tijd besteed aan het uitvoeren van tests, aantal tekortkomingen). Sogeti gebruikt deze resultaten om TMap NEXT(R) en de controle van testprocessen te verbeteren. De presentatie richt zich op de analyse, en zal vaststellen hoe metrics kunnen worden gebruikt om nieuwe testprojecten te voorspellen.

Sogeti zal zijn positie als voornaamste denker op het gebied van bedrijfsgerichte teststrategieën en testbeheer versterken met de lancering van de nieuwste publicatie van de Sogeti testexperts op woensdag 12 november - TMap NEXT(R) Business Driven Test Management. In dit boek wordt onderzocht hoe klanten de baas kunnen blijven over het testen en een evenwicht kunnen vinden tussen Resultaat, Risico, Tijd en Kosten. In het boek wordt gekeken naar het belang om expliciete bedrijfsdoelen voor informatiesystemen te vertalen in realistische en controleerbare testplannen en implementatie, en naar de noodzaak om de klant en andere belanghebbenden de mogelijkheid op rapportage en controle te bieden. In het boek wordt dieper ingegaan op de concepten van bedrijfsgericht testen, die als eerste werden geïntroduceerd in de testklassieker TMap NEXT(R), for result-driven testing.

Sogeti's Testing R?-afdeling zal tevens de 'Best Paper' award toekennen.De award zal worden uitgereikt door Nijs Blokland, hoofd van Sogeti's International Testing Solutions.

Sogeti zet zich in om nieuwe benaderingen, tools en technieken voor structurele applicatietesting te onderzoeken en te delen. Hiermee kan worden geanticipeerd op toekomstige bedrijfsproblemen en -risico's. Daarom organiseert Sogeti tijdens de conferentie een diner waar onze experts onze nieuwste inzichten en ervaringen zullen delen met klanten, om hen zo te helpen de uitdagingen op het gebied van kwaliteit aan te gaan. We organiseren ook een speciale avond voor testprofessionals van Sogeti van over de hele wereld.

Sogeti is ook met een stand aanwezig in het World Forum Convention Centre, Atlantic Hall, standnummer 22 en 24, waar bezoekers van de conferentie één van de testgoeroes van Sogeti kunnen ontmoeten en waar het nieuwe boek, TMap NEXT(R) Business Driven Test Management, verkrijgbaar is.

Hans van Waayenburg, CEO van Sogeti Europe en wereldwijd Head of Testing: "EuroSTAR is een belangrijk testevenement in Europa. Sogeti is als een van de grootste aanbieders van testservices in Europa en de VSs trots om deel uit te maken van deze grote groepinspirerende testexperts. Enerzijds om een bijdrage te leveren aan de nieuwste inzichten op het gebied van bewezen testtechnieken anderzijds om te laten zien dat Sogeti vooroploopt in het denken over testen."

Over EuroSTAR

EuroSTAR is de voornaamste conferentie op het gebied van softwaretesting in Europa, en wordt georganiseerd door Qualtech Conferences. Al meer dan 10 jaar komen hier professionele testers van over de hele wereld samen voor een enerverende week van testen, discussiëren en netwerken. De 16de European Conference on Software Testing, Analysis & Review vindt van 10 tot en met 13 november plaats in Den Haag. EuroSTAR 2008, met een indrukwekkende verzameling inspirerende testexperts, biedt de Europese vakbroeders de nieuwste strategieën, ideeën en kritische inzichten op het gebied van testen op topniveau.

Meer informatie is beschikbaar op: www.qualtechconferences.com

Over Sogeti Group

Sogeti is wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovatieve, bedrijfsgerichte kwaliteitsbewaking en testservices. Als onafhankelijke en objectieve testspecialisten profiteren onze klanten van de meetbare resultaten van onze kostenefficiënte testoplossingen ter plekke en elders: Managed Testing Services, project- en programmatesting op basis van TMap NEXT(R), en TPI(R) (Test Process Improvement). Als de grootste aanbieder van testservices in Europa en de VS, met meer dan 2500 professionele testers en nog eens 5000 applicatiespecialisten met testervaring in 14 landen over de hele wereld, helpen wij organisaties hun test- en QA-doelstellingen te bereiken.

Sogeti Group is gespecialiseerd in professionele ICT-dienstverlening met de focus op drie kernactiviteiten: ICT-toepassingsmanagement, ICT Infrastructuur Services en High Tech Consulting. Door nauw met onze klanten samen te werken, stellen wij hen in staat mondiale technologische vernieuwingen toe te passen en met hun ICT-programma's bovengemiddelde resultaten te behalen. Sogeti Group behaalde in 2007 wereldwijd een omzet van 1,4 miljard euro en heeft meer dan 18.000 mensen in dienst op ruim 200 locaties in Europa, de VS en India. De Sogeti Group is een onderdeel van de Capgemini Group.

Meer informatie is beschikbaar op: www.sogeti.com





http://www.sogeti.nl