Ordina Beheer NV

KPN selecteert Ordina voor beheer, onderhoud en optimalisatie websites

KPN en Ordina hebben een contract getekend voor de uitbesteding van het beheer, onderhoud en vernieuwing van de KPN websites. De overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar. Ordina werkt als hoofdaannemer binnen deze overeenkomst samen met Satyam, een preferred offshore partner van KPN uit Hyderabad, India.

Ordina neemt een deel over van de verantwoordelijkheid van KPN Channels, een onderdeel van KPNs ICT-organisatie. Binnen KPN Channels vindt de ontwikkeling en het beheer plaats van de websites van KPN voor consumenten en zakelijke klanten. KPN besteedt het beheer en onderhoud van de applicaties achter deze websites uit aan Ordina. Daarnaast zal Ordina de websites optimaliseren zodat zij blijven voldoen aan de veranderende wensen en verwachtingen van KPN-klanten en bezoekers.

Ronald Kasteel, CEO van Ordina: We zijn blij dat KPN Ordina heeft uitgekozen als partner voor een belangrijk onderdeel van haar ICT-omgeving. Door onze uitgebreide ervaring en expertise op het gebied van klantbedieningsconcepten en outsourcing kunnen we de websites en de IT daarachter een vernieuwingsimpuls geven, in goede samenwerking met zowel KPN als Satyam.

Peter Heij, Head of Continental Europe van Satyam: De keuze van KPN om Ordina en Satyam in te schakelen om hun webapplicaties te laten onderhouden en managen is een kroon op ons werk. Onze ervaring met deze belangrijke IT-omgeving alsmede het toepassen van onze Right Sourcing methodiek leveren KPN zowel kwalitatief als commercieel een uitstekende oplossing en we zijn verheugd dat wij, gezamenlijk met Ordina, onze positie bij KPN hebben kunnen versterken. Zowel het werken met Ordina als lokale partner als de groei in het Telecommunicatie segment zijn beide een belangrijke mijlpaal in de Europese groei strategie van Satyam.

BERICHT VOOR DE REDACTIE Over Ordina Ordina werkt met circa 5.300 medewerkers binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index.

Over Satyam Satyam Computer Services Ltd. (Euronext Amsterdam: SAYE, NYSE: SAY) is een wereldwijde dienstverlener op het gebied van advies en IT. Het bedrijf levert diensten op het gebied van advies, systeemintegratie en outsourcing aan klanten in 20* verschillende sectoren in 63* landen, waaronder Nederland, België en Luxemburg. Satyam beschikt over een brede, functionele expertise, hoogwaardige technologische kennis en een wereldwijd delivery-model om bedrijven te helpen bij het optimaal inrichten van hun belangrijkste processen en hun prestaties te verhogen. Bij Satyam werken 51.127* professionals op het gebied van engineering, productontwikkeling, supply chain management, CRM, BPM, BI, enterprise integration en infrastructuurbeheer. Satyam bedient 654* klanten vanuit zijn Development Centres in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten, India, China, Maleisië, Singapore en Australië. Van deze klanten behoort ruim een derde tot de Fortune® 500.