Ingezonden persbericht


Persbericht

Exact brengt een openbaar overnamebod uit op Orisoft Technology (Maleisië)

Aziatisch HRM-Softwarebedrijf leidt tot schaalvergroting voor Exact in Maleisië

Delft, Nederland en Kuala Lumpur, Maleisië -- 10 november 2008 - Exact Holding N.V. heeft vandaag bekend gemaakt dat haar 100% dochtervennootschap Exact Group B.V. ('Exact') een openbaar bod heeft uitgebracht om alle aandelen te verwerven van Orisoft Technology ('Orisoft'), een vooraanstaand Aziatisch HRM-Softwarebedrijf, gevestigd in Kuala Lumpur, Maleisië.

Het bod is uitgebracht aan Orisoft. Na goedkeuring van het biedingsbericht door de Maleisische Securities Commission, wordt het bod opengesteld voor aanvaarding door de aandeelhouders van Orisoft en zal het biedingsbericht worden gepubliceerd op www.orisoft.com.my.

Exact biedt aan alle uitstaande Orisoft aandelen te kopen voor MYR 0.275 per aandeel in cash uit beschikbare fondsen, voor een totale koopprijs van MYR 14,15 miljoen (EUR 3,1 miljoen). In vergelijking tot de aandelenkoers, betekent dit een premie van 26% ten opzichte van Oriosofts gemiddelde slotkoers over de laatste 6 maanden, een premie van 18,9% ten opzichte van Orisofts gemiddelde slotkoers over de laatste 3 maanden en een premie van 14,6% ten opzichte van Orisofts slotkoers op 7 november 2008. Het bod is onderhavig aan de gebruikelijke condities, waaronder een drempel van 90% van de uitstaande aandelen die moeten worden aangeboden aan Exact. De transactie zal naar verwachting worden afgerond in januari 2009 en zal daarom geen impact hebben op Exacts financiële resultaten in 2008.

De voorgenomen acquisitie zal de schaal van Exact in Maleisië en Thailand vergroten en het aanbod van Exacts HRM-oplossingen in de APAC-regio versterken. Verder brengt Orisoft een aanvulling op de strategische focus van Exact op internationale bedrijven in de regio, met zijn salaris en HRM-oplossingen en zijn internationale klantenbestand. Op zijn beurt zal Orisoft kunnen profiteren van Exact's financiële kracht en zijn netwerk van eigen vestigingen in Azië, wat een aanvulling en versterking betekent van Orisofts distributiekanaal.

'Wij zijn zeer blij en absoluut gecommitteerd aan Orisofts bewezen productportefeuille, de kwaliteit en kennis van de werknemers en het gevarieerde en gewaardeerde klantenbestand van Orisoft,' zegt Raj Patel, CEO van Exact Software.

'Wij zijn zeer verheugd om bij de Exact-familie te gaan horen. Ons productaanbod vult dat van Exact aan en biedt de mogelijkheid om over en weer onze producten aan te bieden aan elkaars klanten en wij geloven dat een aanzienlijk aantal van onze klanten kan profiteren van het Exact Synergy platform,' zegt Tan Yeong Kim, CEO van Orisoft.

Over Orisoft Technology

Orisoft werd opgericht in 1990 en is een vooraanstaande softwareproducent van HRM-oplossingen met kantoren in Kuala Lumpur, Maleisië en Bangkok, Thailand. De portefeuille is gebouwd rondom human resources en bestaat uit softwareoplossingen voor human resource management, tijd- en aanwezigheidsmanagement, salarisverwerking en employee self service. Orisoft heeft klanten in Maleisië, Thailand, Filippijnen, Singapore, Indonesië en Vietnam.

Orisoft is genoteerd aan de MESDAQ Market van de effectenbeurs van Maleisië sinds 2003. Orisoft is uitgegroeid tot een onderneming met 56 werknemers in Maleisië en 24 in Thailand en een omzet van ongeveer MYR 6,2 miljoen (ca. EUR 1,4 miljoen) in Maleisië en MYR 1,0 miljoen (ca. EUR 0,2 miljoen) in Thailand over het boekjaar dat eindigde op 28 februari 2008.

Over Exact Software

Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor enterprise resource planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere human resource management (HRM), customer relationship management (CRM), corporate performance management (CPM), project management en elektronische workflow.

Exact Software heeft zijn hoofdkantoor in Delft en onderhoudt daarnaast een netwerk van vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met ongeveer 2.500 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact Software momenteel klanten in meer dan 125 landen. In 2007 bedroeg de omzet ¤ 252,1 miljoen. Sinds juni 1999 is Exact Holding NV genoteerd aan Euronext Amsterdam.