Ingezonden persbericht


OpenOffice.org bereikt tien miljoen downloads aan het eind van zijn OOo Conferentie in Beijing

Zondag morgen vroeg, net vier weken na de lancering op 13 oktober, heeft de OpenOffice.org gemeenschap voor zijn software de tien miljoen downloads gepasseerd. De afgelopen week was het tevens de eerste keer dat de jaarlijkse OpenOffice.org Conferentie buiten Europa werd gehouden.

===

Edinburgh, UK (PRWEB) November 10, 2008 -- Vroeg op zondagmorgen 9 november heeft de OpenOffice.org gemeenschap een historische mijlpaal bereikt, toen de tien miljoenste persoon, gerekend vanaf de lancering van versie 3.0 vier weken geleden, klikte op de knop "Download OpenOffice.org". Deze week was het eveneens de eerste keer dat de jaarlijkse OpenOffice.org Conferentie buiten Europa werd gehouden. De conferentie startte op woensdag in Beijing, er er waren meer dan vierhonderd deelnemers.

John McCreesh, leider van het Marketing Project, legt het belang van beide gebeurtenissen uit. "Sinds de lancering van OpenOffice.org 3.0 hadden we een verifieerbaar record aan downloads van de centrale website. We waren verheugd toen we de eerste twee dagen twee miljoen downloads haalden. Na vier weken staat de teller op tien miljoen en nog steeds zien we dagelijks het geweldige aantal van 250,000 - 350,000 downloads. Voor een gemeenschap met geen advertentie-budget, betekent dit een uitzonderlijke productbekendheid over de hele wereld. Samen met het succes van onze Beijing conferentie, laat dat zien dat er zonder twijfel sprake is van een echt wereldwijd fenomeen."

Wat de statistieken nog indrukwekkender maakt, is dat ze alleen de downloads via de OpenOffice.org website registreren. De grote aantallen gebruikers van Linux, die software meestal downloaden via hun distributie, wordt niet gemeten. Alleen al van van Ubuntu Linux zijn er ongeveer 8 miljoen gebruikers, waarvan de meerderheid OpenOffice.org gebruikt als office suite. Daarnaast zijn er nog veel gebruikers die OpenOffice.org verkrijgen via ander servers, peer-to-peer netwerken, CDs, of andere manieren. Het totaal aantal OpenOffice.org gebruikers wereldwijd is niet bekend, maar de gemeenschap gelooft dat het goed op koers ligt om het gestelde percentage van 40% marktaandeel wereldwijd in 2010 te halen. Ook met deze marktacceptatie gaat de OpenOffice.org gemeenschap nog niet achterover leunen. Zo loopt er nog steeds het OpenOffice.org Bug Bounty Programma. Dat stelt geldprijzen tot 500 Euro beschikbaar voor nieuwe ontwikkelaars, die helpen bugs op te lossen, gevonden door gebruikers. Dit is een onderdeel van de voortdurende aandacht om extra ontwikkelaars te interesseren, wat met de release van 3.0 al heeft geresulteerd in een record aantal van mensen die bijdragen.

= = =



Ingezonden persbericht