Ingezonden persbericht


Stichting StudentInzicht

PERSBERICHT

10 november 2008

Studenten promoten fietsverlichting

UTRECHT - Studenten van Stichting StudentInzicht gaan vanaf maandag 10 november in Delft de straat op om hun medestudenten te wijzen op het belang van goede fietsverlichting. Daarbij krijgen zij versterking van de politie Delft om de boodschap extra kracht bij te zetten. StudentInzicht biedt tevens de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief ter plekke lampjes te kopen. Deze actie sluit aan bij de campagne 'Losse lampjes mogen ook!'.

De kick-off van de fietsverlichtingsactie in Delft is op maandag 10 november om 17.00 uur bij de Mekelweg, ter hoogte van de bibliotheek. In die week staan er vier avonden lang groepjes studenten in de stad fietsverlichting te verkopen aan fietsers zonder goede fietsverlichting. Deze studentenactie is vorige week met veel succes uitgevoerd in Amsterdam, waarbij er meer dan 1200 fietsers aan fietsverlichting zijn geholpen. Na Delft wordt de actie in Rotterdam voortgezet.

Nieuwe regels

Vanaf 1 november 2008 gelden er nieuwe regels voor fietsverlichting. De slogan van de landelijke campagne van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat is dit jaar ´Losse lampjes mogen ook!´. StudentInzicht wil deze boodschap aan zoveel mogelijk studenten overdragen en dit initiatief wordt aangemoedigd door de Gemeente Delft. 'Vanaf nu mag je je verlichting ook op je kleding dragen, dus er is geen goed excuus meer om slecht verlicht te zijn,' aldus Christiaan, één van de oprichters van StudentInzicht.

Stichting StudentInzicht

De dit jaar opgerichte Stichting StudentInzicht is een initiatief van Henk Beijert, Christiaan Jelsma en Peter de Vries. De acties van StudentInzicht kenmerken zich door een focus op maatschappelijk relevante onderwerpen waarbij studenten de doelgroep vormen. Thema's als verkeersveiligheid, milieu, gezondheid, eerlijke handel en begeleiding bij studiekeuze voor scholieren dienen als uitgangspunt voor komende projecten. Bij alle initiatieven ligt de nadruk niet op het genereren van winst, maar staat het maatschappelijk doel van het project en de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers van StudentInzicht centraal.

U bent van harte uitgenodigd maandag 10 november om 17:00 bij de start van de fietsverlichtingsactie aanwezig te zijn.

Zie ook

www.losselampjesmogenook.nl

www.studentinzicht.nl

Contact

Henk Beijert (Voorzitter Stichting StudentInzicht)

Elke dag bereikbaar van 9.00 tot 23.00 uur.

M: 06 425 71 672

E: henk@studentinzicht.nl

W: www.studentinzicht.nl


---- --