Ingezonden persbericht


///Persbericht///

Amsterdam, 10 november 2008

COR ABN AMRO staat voor continuïteit, werkgelegenheid en duurzaamheid Personeelsvertegenwoordiging stelt criteria op voor toetsen plannen 'Fortis deel' ABN AMRO

Op korte termijn wordt een beslissing genomen over de toekomst van het door de Nederlandse overheid gekochte deel van ABN AMRO. Sinds de Nederlandse overheid op 3 oktober Fortis Bank Nederland, Fortis Verzekeringen en het voor Fortis bestemde deel van ABN AMRO overnam, zijn alle betrokken partijen intensief bezig geweest om helderheid te krijgen over:
- de gevolgen op technisch, commercieel en financieel gebied van deze overnames;
- de mogelijkheden en wensen van de betrokken banken; en
- de gevolgen voor de werkgelegenheid.
Het "fact finding" proces is nu vrijwel afgerond, een beslissing over de te volgen strategie voor de komende jaren wordt spoedig genomen. De Centrale Ondernemingsraad (COR) van ABN AMRO zal deze toekomstplannen zorgvuldig toetsen aan de hand van enkele voor de raad leidende criteria.

Heldere criteria leidend
De COR hanteert, op basis van zijn verantwoordelijkheid en de gerichtheid op het belang van de medewerkers en onderneming, een drietal criteria waarop hij voorgenomen besluiten toetst:
1. Continuïteit en levensvatbaarheid van de nieuw te vormen bank;
2. Werkgelegenheid op zowel korte als lange termijn; en
3. Duurzaamheid van producten, beloning en risicomanagement.

De COR acht het van belang dat alle betrokkenen, in het bijzonder de overheid, de politiek en het management van ABN AMRO, doordrongen zijn van deze drie criteria en deze ook leidend laten zijn in hun besluitvorming. Gezien de periode van turbulentie die achter ons ligt, de onrust, onzekerheid en schade die dit voor individuele medewerkers en de organisatie heeft opgeleverd, hebben de medewerkers van ABN AMRO behoefte aan een stabiele, motiverende en uitdagende werkomgeving.

Terug naar de basis
De COR is van mening dat een bank waarin voldaan wordt aan de door ons opgestelde criteria er als volgt uit moet zien: de nieuw te vormen bank zal zich kenmerken door betrokken, dienstbaar en verantwoord leiderschap. Een krachtige bank die vanuit een stevige Nederlandse basis opereert en waarbij de medewerkers werken vanuit een gedeeld normenkader met oog voor de samenleving en alle belanghebbenden. Het moet een sterke en transparante bank worden met een Raad van Bestuur die het goede voorbeeld geeft en een Raad van Commissarissen met kennis van bankieren en een goede balans tussen zakelijk en sociaal gevoel voor ABN AMRO. Het moet een ondernemende bank blijven met onverkort oog voor verantwoord risicomanagement. Kortom, een meer dan levensvatbare bank waar je graag zou willen werken en waar wij als medewerkers van ABN AMRO weer trots op kunnen zijn en vertrouwen in kunnen hebben. Een bank waar wederzijdse loyaliteit vanzelfsprekend is en bovenal een bank waar onze klanten centraal staan.

De harde realiteit
Om de werkelijkheid zo dicht mogelijk bij de nagestreefde bank te brengen, zal de COR zich toegewijd, deskundig en energiek inzetten voor een bank die er echt toe doet, drager is van een sterke marktpositie en een sociaal gezicht. De COR is wel realistisch en begrijpt dat eerst keuzes gemaakt moeten worden, deskundige en enthousiaste mensen beschikbaar zullen moeten zijn en het tijd en energie zal vergen om deze bank te ontwikkelen. De COR is er van overtuigd dat de samenleving gediend is bij een stabiele ABN AMRO Bank. Wij willen en zullen daar, vanuit onze verantwoordelijkheid voor de werkgelegenheid en de continuïteit van het bedrijf, graag een bijdrage aan leveren. Dit door constructief mee te denken en door een zorgvuldige toetsing uit te voeren van de voorgenomen plannen aan de hand van de eigen uitgangspunten.

///Einde persbericht///

Informatie:
René Hazebroek (voorzitter Centrale Ondernemingsraad ABN AMRO) Telefoon: +31 (0)6 51301729
E-mail: rene.hazebroek@nl.abnamro.com


---- --