Ingezonden persbericht



---

Persbericht Dordrecht, 10 november 2008

`Jij verslavingsvrij' thema van
de Week van Verslaving 2008

Van 9 t/m 15 november is het de landelijke Week van Verslaving. De the- maweek, een initiatief van een twintigtal christelijke organisaties voor ver- slavingszorg en ­preventie, vindt dit jaar voor de derde maal plaats. Het thema van de Week van Verslaving is deze keer `Jij verslavingsvrij!'. De participerende organisaties willen met dit thema politici, ouders, docenten, kerken en vooral ook jongeren aanspreken door middel van allerlei activi- teiten in het hele land. De themaweek wordt op zaterdag 15 november afge- sloten met het symposium `Jongeren en verslavende middelen' in Houten.

Het initiatief voor de Week van Verslaving wordt ondersteund door verschillende bekende personen. Eén daarvan is luitenant-kolonel Ine Voorham, directeur van Stichting Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg. Over het belang van de themaweek zegt zij: "Vanuit het werk dat het Leger des Heils doet, weten wij dat de gevolgen van verslaving desastreus zijn. Ook dat het veel inspanning en doorzettingsvermogen kost om van een verslaving af te komen. Een Week van Verslaving is belangrijk omdat daarmee specifiek aandacht wordt gegeven aan de gevolgen die verslaving voor individuele personen en hun omgeving heeft."


---

Ook de ChristenUnie ondersteunt de Week van Verslaving. Tweede Kamerlid Esmé Wiegman, die net als Ine Voorham lid is van het Comité van Aanbeveling, juicht het thema `Jij verslavingsvrij' van harte toe: "Met een stempel van 'hope- loos geval' is geen verslaafde geholpen. Elke verslaafde verdient het hoopvolle perspectief van een 'cleane' toekomst. Mensen verdienen naast vrijheid toch ook bescherming en toerusting om `nee' te durven zeggen. Dat heeft niets met betut- teling te maken, maar alles met het uitspreken van je waardering voor kostbare (jonge) levens van mensen die je niet naar de vernieling wilt zien gaan. Voor mij is dat de reden om me in de politiek in te zetten voor het ideaal van een versla- vingsvrije toekomst!"

Meer informatie over het symposium, een overzicht van alle activiteiten in de Week van Verslaving én een overzicht van de deelnemende organisaties zijn te vinden op de website www.weekvanverslaving.nl. Voor meer informatie over het symposium kan men ook bellen met het informatiecentrum van Stichting De Hoop: 078-6111222.