Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Voor onmiddellijke publicatie

"Samen spelenderwijs conditie opbouwen en gewicht verliezen"

Het Cuppen Instituut voor het Welzijn van de Hond en zijn Omgeving in Waardenburg start in november met workshops en clinics STEPPEN MET JE HOND

In navolging op het sporttotaalconcept "de hindernisbaan voor mens en hond" start het Cuppen Instituut nu met een bijzondere workshop en clinics "STEPPEN MET JE HOND". Steppen met je hond is fun maar heeft ook veel nuttige kanten. Zo val je zelf snel af ( de step is een eersteklas calorieverbrander) en je hond bouwt een prima conditie op. Maar samen steppen is wel iets dat je zelf, maar ook de hond moet leren

"Steppen met je Dogatti Dogscooter betekent veel plezier voor baas en hond en je moet het dan ook ervaren." aldus Sylvia Cuppen. "Na enkele keren steppen ben je er volkomen aan verslingerd. Je bent lekker buiten actief bezig en je onderneemt weer iets heel anders met je hond. Veel eigenaren komen niet veel verder dan het obligate rondje om, maar al steppend bouw je echt een relatie op met je huisdier!"

Ondertussen hebben dierenartsen de noodklok geluid over het toenemend aantal honden met overgewicht. Uit een recent onderzoek in dierenartsenpraktijken in heel Europa is komen vast te staan dat 52% van de honden lijdt aan overgewicht. Overgewicht bij de hond kan leiden tot een slechte conditie, suikerziekte en vooral een toenemende slijtage van de gewrichten. De natuurlijke draafsnelheid van elke hond is 10-15 km per uur. Dit is ook de gemiddelde stepsnelheid. Door regelmatig met de hond te steppen houd je je hond in conditie, voorkom je overgewicht en bouw je spierweefsel op dat slijtage voorkomt en vermindert.

Er kampen nogal wat mensen met overgewicht. Met de step kan je aantoonbaar wel 900 calorieën per uur verbranden en dat is bijna evenveel als met hardlopen weet Sylvia. Als je twee uur per week stept levert dit al snel het beoogde resultaat op. Het voordeel van de step ten opzichte van hardlopen is dat steppen veel minder blessure gevoelig is.

Steppen met je hond vereist wel een aantal vaardigheden, zowel van de baas als de hond. De step is volkomen veilig maar veel honden moeten er aan wennen. Ze moeten leren niet te trekken en luisteren naar specifieke commando's. Als de workshop van 4 lessen achter de rug is gaan deelnemers in groepsverband 1x per week een vooraf uitgezette route steppen. Zo komen ze op de mooiste plekken. Sylvia Cuppen: "Het is een gezellig groepsgebeuren, men motiveert elkaar om te blijven bewegen, het is laagdrempelig en voor iedereen betaalbaar.

De eerste workshops zijn al volgeboekt en Sylvia verwacht dat deze tendens zich zeker zal voortzetten.


---

Einde persbericht.