Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantina Trimare visolie zuiverder dan vis

Gendringen ­ 10 november 2008. De kwaliteit van vis staat ter discussie door recente media-aandacht. Voor onze gezondheid is vis, en dan met name visolie, echter onmisbaar. Bovendien is met Plantina Trimare visolie een product beschikbaar dat zuiverder is dan vis.

Volgens recente berichten maken gifstoffen, zoals dioxines en pcb's, vis tot een riskant voedingsmiddel. Plantina Vitaminen stelt zich op het standpunt dat een goede en gevarieerde voeding de basis vormt voor onze gezondheid. Vis is een onlosmakelijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. De Gezondheidsraad heeft in 2006 in de 'Richtlijnen goede voeding' de aanbeveling voor de dagelijkse inname van visvetzuren (omega 3) zelfs meer dan verdubbeld naar 450 mg. Het is daarom onverstandig als consumenten zich afkeren van vis. Mensen echter die zich zorgen maken over de viskwaliteit, kunnen voedingstekorten voorkomen met voedingssupplementen. Wat de voorziening van omega 3 betreft, kan de consument kiezen voor visolie capsules als gezond alternatief. Bijvoorbeeld rond en na de zwangerschap.

Hoogste graad van zuiverheid
De visolie capsules van Plantina Trimare bieden de consument de hoogste graad van zuiverheid. Deze visolie wordt gewonnen uit kleine vissen onderaan de voedselketen, zoals de ansjovis. Kleine vissen lopen het minste risico belast te raken met giftige stoffen. Tegelijk bevatten ze veel visvetzuren omdat ze vooral leven van algen en plankton, de belangrijkste bronnen van omega 3. De vis voor Plantina Trimare wordt gevangen in de wateren van Peru en Chili. Deze zijn minder vervuild dan de Noordzee. Ook bevat deze vis aanzienlijk meer visvetten. Bij de productie van Plantina Trimare wordt het milieu zoveel mogelijk ontzien. Daarnaast wordt strikt gehandeld in overeenstemming met de plaatselijke visquota. De producent van Plantina Trimare maakt gebruik van een gepatenteerd zuiveringssysteem. De visolie wordt niet alleen standaard getest op onzuiverheden, zoals zware metalen en toxische milieustoffen. Er wordt ook gelet op mogelijk nieuwe milieustoffen. De standaarden die gelden voor Plantina Trimare zijn daarmee de strengste in de wereld. Uniek is dat ook de vorming van schadelijke transvetten en oxidatie van de visvetzuren zoveel mogelijk wordt voorkomen. Hierdoor is een langere houdbaarheid gegarandeerd en blijven geur en smaak neutraal. Plantina Trimare wordt geproduceerd volgens ISO-normen, HACCP- en GMP-regels.