Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe game portal uQudos beloont eerste makers van flashgames

Amsterdam, 10 november 2008 - uQudos (www.uqudos.com) heeft vandaag de eerste vijf winnaars bekendgemaakt van zijn maandelijkse uploadwedstrijd. Het nieuwe gameplatform biedt ontwikkelaars de mogelijkheid hun games te uploaden waarmee een geldprijs verdiend kan worden. De bezoekers van de site hebben vervolgens bepaald welke games in de top 5 terecht moesten komen en hoe de in totaal 2.000 euro verdeeld moest worden. De winnaar is een action/shooting game van Russische makelij.

Op de uQudos website kunnen getalenteerde amateur/thuisontwikkelaars en (semi)professionele gamestudio's hun zelf gecreëerde flashgames eenvoudig uploaden. De gamecommunity kan de user generated games vervolgens gratis spelen en via een ratingsysteem aan iedere game een kwaliteitscijfer toekennen om zo zijn voorkeur kenbaar te maken.

Iedere maand is er een uploadwedstrijd waaraan alle flashgames die díe maand voor het eerst gepubliceerd zijn automatisch deelnemen. De ontwikkelaar van de vijf games met de hoogste gemiddelde 'user rating' verdient een geldbedrag. Iedere maand wordt er hierbij in totaal 2.000 euro verdeeld. In de eerste uploadwedstrijd deden alle games die vóór eind september gepubliceerd werden mee. Na een zorgvuldige controle op intellectueel eigendom en eventuele frauduleuze handelingen zijn de eerste vijf winnaars bepaald. De eerste plaats is voor de game Elite Forces Pakistan, een actiegame die gecreëerd werd door de jonge Russische ontwikkelaar Vadim Starygin (alias Badim) die hiermee 1.000 euro wint. In de top 5 komen ook twee games van Nederlandse makers voor.

"Het aantal, de verscheidenheid en de kwaliteit van de games zijn echt overweldigend", aldus uQudos-directeur René van der Woerdt, die erg verheugd is over de uploads. Daarnaast zegt hij ook enigszins verrast te zijn over het internationale karakter van de inzendingen. "Blijkbaar gaat de communicatie over ons innovatieve concept snel de grens over. Jonge, getalenteerde ontwikkelaars uit landen als Indonesië, Australië, Hongarije, Rusland en de VS maken inmiddels gebruik van ons gameplatform. De groei van ons gameportfolio met internationale topgames toont aan dat onze strategie aanslaat en dat we de juiste propositie hebben gekozen in de snelgroeiende gamemarkt."

Binnenkort kunnen alle gameontwikkelaars op het uQudos platform geld verdienen met hun zelf gemaakte flashgames. Dan wordt een revenue share programma geïntroduceerd waarbij ontwikkelaars meedelen in de advertentie-inkomsten. Naarmate de games van een developer vaker gespeeld en beter gewaardeerd worden, stijgen zijn populariteit en inkomsten. Deze beloningsstructuur, in combinatie met het door gebruikers gecreëerde gameaanbod en het sociale netwerk, maken uQudos voorloper in een nieuwe generatie gameplatforms.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

uQudos B.V.
René van der Woerdt (Oprichter/Algemeen Directeur) Tel: +31 6 20 40 7768
Mail: press@uqudos.com

Op verzoek is er ook beeldmateriaal van de winnende game Elite Forces van de Russische ontwikkelaar Vadim Starygin (aka Badim) beschikbaar.


---- --