Ingezonden persbericht


Tele2 biedt hulp voor veilig Internet Simpele oplossing voor beveiligingsinstelling modem

Amsterdam, 10 november 2008. Communicatiebedrijf Tele2 maakt bekend dat zij de Wireless Wizard heeft ontwikkeld om consumenten te helpen bij het eenvoudig instellen en beveiligen van hun draadloze internetverbinding. De Wireless Wizard opent automatisch wanneer een klant van Tele2 voor de eerste keer met zijn laptop contact maakt met het internet. Deze tool helpt klanten om in een paar stappen hun draadloze internetverbinding te beveiligen tegen ongewenste gebruikers van buitenaf.

Uit onderzoek van de Consumentenbond bleek vorige week al dat Tele2 goed beveiligde modems levert voor draadloos internet binnenshuis. Dit terwijl tweederde van haar concurrenten een niet of niet voldoende beveiligde modem leveren. Hierdoor kunnen kwaadwillende indringers wachtwoorden stelen en e-mails lezen. Tele2 beschermt haar klanten hiertegen met een goed beveiligde modem. Bovendien maakt zij nu ook het instellen van deze beveiliging nog eenvoudiger met de Wireless Wizard.

"Wij kregen van onze klanten vaak vragen over het beveiligen van hun draadloze modem, dus hebben wij een hulpmiddel ontwikkeld waar dit heel gemakkelijk mee gaat," aldus Günther Vogelpoel, directeur consumentenmarkt Tele2. "Telecomdiensten zijn vaak al ingewikkeld genoeg en daarom zoekt Tele2 altijd naar simpele oplossingen."


- EINDE -

Contact
Tele2
Remco Meerstra
Corporate Reputation Executive
T: +31 (0) 20 750 1804
E: remco.meerstra@tele2.com

Tele2 Nederland B.V. is één van de grootste communicatiebedrijven in Nederland. Het bedrijf biedt consumenten, de zakelijke en de wholesale markt een compleet pakket van communicatiediensten. Tele2 biedt spraak-, data- en internet- en tv-diensten aan via een eigen infrastructuur, voorzien van de modernste netwerktechnologieën. Tele2-klanten profiteren van gebruiksvriendelijke en betaalbare diensten van topkwaliteit. Meer nieuws en informatie zijn verkrijgbaar via tele2.nl.


---- --