Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude


Dag van de Mantelzorg ook in Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Op 10 november vond de landelijke Dag van de Mantelzorg plaats. Ook de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude organiseerde een bijeenkomst voor mantelzorgers uit de gemeente. De gemeente nodigde via een huis-aan-huis brief de mantelzorgers uit voor een lunch op het gemeentehuis.

Negen mantelzorgers meldden zich maandagmiddag op het gemeentehuis in Halfweg. De gemeente bood hen in de raadszaal een lunch aan. De gemeente wil hiermee benadrukken hoe belangrijk mantelzorgers zijn. Wethouder Vink verwelkomde de aanwezigen waarna er werd geluncht. Tijdens de lunch konden de aanwezigen informeel ervaringen uitwisselen en met elkaar kennismaken. De mantelzorgorganisatie Tandem hield een presentatie om te informeren over de ondersteuning die de organisatie kan bieden. Na afloop ontvingen de mantelzorgers een pluim van de gemeente.

Steeds meer mensen zorgen voor een zieke partner, een dementerende moeder, een gehandicapte dochter of voor een broer met een chronische ziekte. Deze mensen worden mantelzorgers genoemd. Een mantelzorger is iemand die langere tijd zorgt voor iemand anders (familie, buren, vrienden). Deze zorg geeft de mantelzorger uit liefde, persoonlijke betrokkenheid of plichtsgevoel. Niettemin kan de zorg erg intensief zijn en kan een steuntje in de rug soms prettig zijn. De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude ziet mantelzorg als een zeer waardevolle vorm van omkijken naar elkaar. Daarom zette de gemeente haar mantelzorgers in het zonnetje.

Het is voor het eerst dat de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude een mantelzorgbijeenkomst organiseerde. De aanwezigen vonden de lunch geslaagd.

© 2007 Haarlemmerliede en Spaarnwoude