Inqubative lanceert city media Rotterdam


Rotterdamse metrostations als innovatief burgerplatform

ROTTERDAM, 20081106 -- Metrostation Beurs Rotterdam Maandag 10 november 2008 Aanvang 9:00 INQUBATIVE lanceert in samenwerking met de Gemeente Rotterdam het project City Media Rotterdam. Dit multimediale concept wordt op 10 november in metrostation Beurs in werking gesteld.

Het conceptbureau INQUBATIVE is geestelijk vader, ontwikkelaar en conceptbewaker van City Media Rotterdam. Innovatieve, speciaal vormgegeven en in de omgeving geïntegreerde schermen worden behalve in Metrostation Beurs op termijn ook in andere Metrostations geplaatst. Met City Media Rotterdam wordt de ondergrondse publieke ruimte van Rotterdam gevormd tot een creatief platform waar burger, politiek en samenleving bijeen kunnen komen. Burgemeester Ivo Opstelten en Mark Habers, Wethouder van Economie, Haven en Milieu, zullen met een korte ceremonie de schermen in werking stellen.

Door de technologie waarover INQUBATIVE beschikt, bestaat de mogelijkheid voor elk metrostation op maat gemaakte schermen te produceren die op kunnen gaan in de vormgeving van de stationshallen. De mediaportalen vormen op deze manier één geheel met de omgeving, zodat de reiziger niet alleen informatief, maar ook esthetisch vermaakt kan worden.

INQUBATIVE zet zich als bedrijf in om de beleving van communicatie in publieke en bedrijfsruimtes beter te integreren en te optimaliseren. De balans tussen mens, technologie en communicatie staat hierbij centraal. INQUBATIVE stelt zichzelf tot doel de publieke ruimte te benutten als een inspirerende plek waar mens, technologie, interactie, communicatie en vormgeving op een evenwichtige manier samenkomen.

* www.inqubative.com
* www.citymediarotterdam.nl





Inqubative