Op maat gemaakt marktonderzoek in India of Argentinië door studenten


GRONINGEN, 20081110 -- Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen is het onderzoeksproject International Business Research (IBR), dat gelieerd is aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde, weer van start gegaan. IBR biedt Nederlandse ondernemingen de mogelijkheid om tegen kostprijs op maat gemaakt contractueel marktonderzoek uit te laten voeren in een opkomende markt.

Dit project richt zich op twee opkomende markten, met dit jaar India en Argentinië als bestemmingen. Er zijn verschillende soorten marktonderzoek mogelijk. Te denken valt aan: sectoranalyse, consumentenanalyse, concurrentenanalyse, distributieanalyse, haalbaarheidsonderzoek of een onderzoek naar mogelijke productielocaties. Deze onderzoeken kunnen worden uitgevoerd zowel voor bedrijven welke zich aan het oriënteren zijn op de mogelijkheden in India of Argentinië, als organisaties welke reeds in de landen gevestigd zijn.

International Business Research bestaat per bestemming uit 25 studenten in de eindfase van hun studie met verschillende academische achtergronden. Het traject start met een intensieve voorbereidingsfase vanaf november 2008. Tijdens deze periode zullen aanvullende onderzoeksvaardigheden en landspecifieke kennis worden opgedaan. Hierna start in februari 2009 de onderzoeksfase waarin de onderzoeksopzet voor uw bedrijf wordt vastgelegd en vooronderzoek wordt uitgevoerd in Nederland. Vervolgens zullen de studenten gedurende 5 weken, in de maanden mei en juni 2009, fulltime veldonderzoek uitvoeren in verschillende steden in India en Argentinië. De laatste fase, de rapporteringfase, zal plaatsvinden begin september 2009. Het onderzoek wordt afgerond en de onderzoeksresultaten zullen aan de betreffende organisatie gepresenteerd worden.
Om de kwaliteit van ons project te waarborgen, wordt het project per bestemming intensief begeleid door twee universitaire docenten van de faculteit Economie en Bedrijfskunde en wordt het project tevens ondersteund door de Raad van Advies per bestemming en het Stichtingsbestuur.

Bent u geïnteresseerd in IBR en wilt u meer informatie, kijk dan op onze website www.ibr-groningen.nl





IBR