Provincie Antwerpen


Provincie en stad Antwerpen kiezen samen voor 100% groene stroom in overheidsgebouwen

De provincie en de stad Antwerpen hebben beslist om samen te werken in het kader van de levering van 100% groene elektrische stroom. Concreet betekent dit dat vanaf 2009 installaties en gebouwen van de provincie inclusief de gebouwen van de autonome provinciale Hogeschool Plantijn, de stad Antwerpen, het OCMW-Antwerpen, de Lokale Politie Antwerpen, AG Vespa en Digipolis zullen draaien op 100% groene elektriciteit. De levering van de groene stroom werd voor de komende drie jaar toegewezen aan nv Electrabel Customer Solutions.

De provincie en de stad Antwerpen hebben de handen in elkaar geslagen voor de levering van groene stroom voor hun overheidsgebouwen en installaties. Als aanbestedende overheid gunde de stad Antwerpen deze levering aan nv Electrabel Customers Solutions.

De overeenkomst zorgt ervoor dat er vanaf 1 januari 2009 drie jaar lang groene stroom geleverd zal worden voor alle installaties en gebouwen van de stad Antwerpen en van de provincie, in en buiten de stad. Ook de provinciale Plantijnhogeschool, de Lokale Politie Antwerpen, het OCMW-Antwerpen, AG Vespa en Digipolis tekenen mee in op dit nieuwe contract.

Voor de provincie Antwerpen werd het dossier getrokken door gedeputeerde Inga Verhaert, voor de stad door schepen Guy Lauwers. Door dit samen te doen, geven zij niet alleen een krachtig signaal dat de overheid kiest voor groene energie en daarme een bewuste keuze maakt voor vermindering van de CO2-uitstoot. Ook werd een aanzienlijke korting van ca. 18 % bedongen.