Ananda-lezing Willem Jan van de Wetering in Stadsbibliotheek Haarlem


Lezing over Emotionele Psychologie sluit aan bij landelijke Maand van de Spiritualiteit

HAARLEM, 20081001 -- Op maandagavond 10 november 2008 geeft Willem Jan van de Wetering op uitnodiging van Ananda Nieuwetijdswinkel - www.ananda.nl - een lezing in de Doelenzaal van de Stadsbibliotheek van Haarlem. De lezing gaat over zijn nieuwste boek Het belangrijkste ben ik. De lezing is Ananda's bijdrage aan de landelijke Maand van de Spiritualiteit, met dit jaar als thema Mijn betere ik.

Van de Weterings boek Het belangrijkste ben ik gaat over emotionele psychologie. Dat is de wetenschap die laat zien hoe emoties het denken kunnen beïnvloeden, waardoor lichamelijke en emotionele blokkades kunnen ontstaan. Met Emotionele Psychologie kun je, via de meridianen en de acupressuurpunten, veel van deze blokkades omzetten die jou ervan weerhouden om echt gelukkig en gezond te zijn.

Willem Jan van de Wetering - journalist, auteur, uitgever, trainer, docent en coach - staat bekend om zijn grote kennis van het enneagram. Hij noemt zichzelf een 'mensenbegeleider', die tracht het beste in mensen naar boven te halen. Dat doet hij als auteur en uitgever (Andromeda) van boeken over zelfontwikkeling, maar ook als docent van onder meer de opleiding Emotionele Psychologie. Van de Wetering is een kleurrijk mens en een uitstekend verteller, met veel verstand van zaken en een brede levenservaring. Het belooft dan ook een boeiende en leerzame avond te worden, waarbij het elkaar ontmoeten centraal staat.

De initiatiefnemers van de Maand van de Spiritualiteit - omroepvereniging KRO, uitgeverij Ten Have en dagblad Trouw - spelen in op een groeiende behoefte aan inspiratie en zingeving. Dat doen zij door samen met zo veel mogelijk andere organisaties tijdens de Maand van de Spiritualiteit, van 1 tot en met 30 november 2008, een groot aantal evenementen te organiseren. Ananda werkt daar van harte aan mee door deze lezing aan te bieden.

Het centrale thema van de maand Mijn betere ik sluit aan bij de individuele zoektocht van mensen in spiritualiteit en religie. Het vat het streven van veel moderne spiritualiteit samen, maar uit tegelijk ook kritiek op het - doorgeschoten - individualisme.

De lezing op 10 november vindt plaats in de Doelenzaal van de Stadsbibliotheek, Gasthuisstraat 32, Haarlem. Het begint om 20.00uur (zaal open 19.30uur). Halverwege is er een pauze, waarin Willem Jan zijn boeken zal signeren. Ananda is aanwezig met een boekentafel, zodat mensen ook ter plaatse zijn boeken kunnen aanschaffen. Na de pauze beantwoordt Van de Wetering vragen uit het publiek. De avond duurt - met uitloop - tot ongeveer 22.30uur.

Kaarten voor de lezing kosten ¤10,00 per stuk en zijn via de site www.ananda.nl te bestellen (aanklikken: diversen, en dan lezingen) of gewoon te koop in onze winkel. Kaarten aan de zaal, indien niet uitverkocht, zijn ¤12,50 Reserveringen vinden plaats op volgorde van betaling.

Helaas is de zaal lastig bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn.

Meer over de spreker vindt u op: www.andromeda-uitgeverij.nl/enneagram/wj.php
Meer over de Maand van de Spiritualiteit vindt u op: www.maandvandespiritualiteit.nl

Uiteraard zijn de boeken van Willem Jan van de Wetering verkrijgbaar bij Ananda.

Wij hopen u binnenkort te kunnen begroeten, bij de lezing of in onze winkel.

Met vriendelijke groet van de medewerkers van Ananda,

Ananda Nieuwetijdswinkel
Gierstraat 8
2011 GD Haarlem
Tel: 023-5512867
Website: www.ananda.nl





Ananda Nieuwetijdswinkel Haarlem