Diabetesvereniging afdeling Westerwolde viert feest


MUSSELKANAAL, 20081028 -- De afdeling Westerwolde van de Diabetesvereniging Nederland heeft de jaarlijkse Novo Nordisk prijs gewonnen. Deze prijs, een cheque ter waarde van ¤ 1.400, wordt ieder jaar uitgereikt aan de afdeling die de meeste nieuwe leden heeft binnengehaald. De Diabetesvereniging Nederland telt 75 afdelingen verdeeld over het hele land. DVN afdeling Westerwolde heeft in 2007 de meeste leden geworven en dat is een flinke prestatie! Daarom zal op 10 november een feestelijke avond georganiseerd worden en alle mensen met en zonder diabetes (in de regio Westerwolde) zijn van harte welkom.

Tijdens deze ledenavond zal mevrouw dr. Thera Links meer vertellen over `nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de diabetes'. Mevrouw dr. Thera P. Links is internist endocrinoloog in het UMCG te Groningen. Zij is nauw betrokken geweest bij de opzet van de diabetesrevalidatie in Beatrixoord te Haren. Naast reguliere diabeteszorg houdt zij zich speciaal bezig met het aandachtsgebied diabetes en zwangeren. Verder is zij betrokken bij onderzoek naar en behandeling van patiënten met
endocriene tumoren (bijvoorbeeld schildklier, bijnier, alvleesklier).
Verder zal de heer Pieter Stehouwer van Novo Nordisk iets vertellen over de historie van het bedrijf. De prijs zal daarna worden uitgereikt aan het bestuur van de afdeling.

De zaal is open vanaf 19.30 uur en de feestelijke avond zal om circa 22.30 uur eindigen met een hapje en een drankje. U bent van harte welkom op 10 november vanaf 19.30 uur in Zorgcentrum De Heggerank, Willem Diemerstraat 7, 9581 AG te Musselkanaal.

In verband met de reservering stellen wij het op prijs als u vooraf ons even laat weten of u komt. U kunt dit doen bij de onderstaande bestuursleden. Heeft u verder nog vragen, neem dan gerust contact op met Jan Broekman (tel. 0599-61 25 70) of Gerry Oudekerk (tel. 06-22 05 68 84). Graag tot ziens op de 10e november.





Ingezonden persbericht