Gift van ruim 8500 euro voor de VPTZ in Bunnik


SNEEK, 20081106 -- Op maandag 10 november zal schrijver Cees Smit symbolisch een bedrag van 8500 euro overhandigen aan Hans Bart, directeur van de Vereniging Palliatieve en Terminale Zorg) in Bunnik. De VPTZ heeft dit te danken aan de zeer goede verkoopcijfers van de roman "Krijg ik nog een zoen van je", geschreven door Cees Smit. In 2 maanden tijd zijn er al 3500 exemplaren van dit meeslepende verhaal verkocht en Cees Smit heeft zijn winstaandeel en zijn provisie beschikbaar gesteld aan de VPTZ. En bij die 3500 stuks blijft het zeker niet.

`'Tijd, aandacht en belangstelling voor elkaar is zo eenvoudig, maar dat wordt in deze jachtige tijd zo vaak niet gezien. Daarom wil ik mijn diepe bewondering uitspreken voor die duizenden vrijwilligers die hun liefde, tijd en aandacht geven aan de mensen in hospices en de thuissituatie die aan de rand van het leven staan. Liefde geven en ontvangen is toch het mooiste wat wij in het leven mogen meemaken`! Dit schrijft Cees in zijn nawoord en geeft hiermee precies aan waarom hijzelf geen cent provisie wil maar alles naar de VPTZ gaat.
Het boek gaat over David Carlson die in zijn examenjaar voor het eerst Mendy Vlothuizen ontmoet. Liefde op het eerste gezicht, die even snel verdwijnt als ze opgevlamd is. Ruim dertig jaar later stapt David het hospice Utrecht binnen. Mendy, terminaal patiënte, heeft naar hem gevraagd. In die omgeving gaat hun verhaal verder.
Hospices hebben terminale patiënten met hun familie en vrienden veel te bieden aan hulp en begeleiding tijdens de laatste levensfase. Vele duizenden vrijwilligers stellen zich hiervoor belangeloos beschikbaar. Krijg ik nog een zoen van je verweeft deze wereld met het verhaal van Mendy en David.
De vlinderlichte roman met een aantal indringende flash backs speelt zich voor een deel af in Utrecht, Zuid Holland en Canada.
Het verhaal ligt heel dicht bij de mensen en velen lezen het verhaal in één of twee keer uit. Na het lezen weet je precies hoe hospices werken en de waardering voor al de duizenden vrijwilligers zal zeker toenemen!


Fragmenten uit verschenen recensies
` Als ik al een kritiekpunt op dit boek moet noemen, dan is het ook gelijk dat de tranen vloeiden. Immers, het leest nogal moeilijk, als je ondertussen continu je ogen moet schoonvegen.'

... want het is een tijd geleden dat een boek me zo heeft aangegrepen: het is een zeer ontroerend boek dat ook nog eens zuiver en knap geschreven is. Je zienswijze op leven dood en sterven heb je eveneens heel integer verwoord. De karakters zijn levensecht getekend en het verhaal zou waar kunnen zijn...Ook je doel bekendheid aan het hospicewerk geven is op een vanzelfsprekende manier gelukt. Wat mij ook opvalt, is dat het boek heel visueel geschreven is, meer nog dan een ziende schrijver zou doen. Je bent een waar ambassadeur als schrijver met je boek voor dit betekenisvolle werk!

Bestellen:

Krijg ik nog een zoen van je
Krijg ik nog een zoen van je
Smit, C & C. Smit