Brabantse wint NK Koehandel 2008


Hubertien Reijnen (23) uit Vught winnaar Nederlands Kampioenschap Koehandel

AMSTERDAM, 20081110 -- Het eerste Nederlands Kampioenschap Koehandel werd afgelopen zaterdagmiddag gehouden op het dak van het voormalig Volkskrantgebouw te Amsterdam. Koehandel is een strategisch kaartspel. Door listig te bieden tijdens de veilingen verkrijgen de spelers verschillende dieren. Door nog listiger te bluffen maken de spelers elkaar de dieren afhandig.

Op het NK kwamen zo´n 100 fanatieke deelnemers uit heel het land af. Dat het gezelschapspel populair is onder een breed publiek bleek wel uit de leeftijd van sommige deelnemers. De jongste deelnemer was 10 jaar en de oudste deelnemer 47 jaar. De locatie was omgetoverd tot een Koehandel walhalla. Twee boeren droegen gedurende de dag gedichten voor en dierengeluiden zorgden voor een plattelandse sfeer.

Na twee speelrondes waren er vijf spelers over, die vanwege het hoogste puntenaantal aan de gouden finaletafel plaats mochten nemen. Hubertien won de finale en ging er met de felbegeerde ´Gouden Koe´ vandoor.

Organisatoren Coen Kempen, Andy Kouthoofd en Thijmen Zaalberg spreken van een geslaagd evenement. "Dit hadden we alleen maar kunnen hopen, bijna 100 enthousiaste deelnemers van Leeuwarden tot aan Maastricht".

AT5 maakte verslag van het eerste NK Koehandel. Meer informatie over het NK-Koehandel en de landelijke finale kunt u vinden op www.nk-koehandel.nl





Ingezonden persbericht