Ingezonden persbericht


Humanitas Breda

Rouwcafé op 10 november 2008 om 20.00 uur

Het overleven van het verlies van een geliefde persoon

Rouw en café: het is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Bij het woord café moet u dan ook denken aan een plek van samenkomst, waar iedereen welkom is, waar u met anderen in contact kunt komen, waar u wat kunt drinken en waarvoor u geen afspraak hoeft te maken.

Dat is precies, wat ook met het Rouwcafé beoogd wordt: een avond waar ieder, die met dood en rouw te maken heeft, de kans krijgt om daarover met anderen van gedachten te wisselen. Voor mensen die een ingrijpend verlies hebben geleden en daarvoor in hun omgeving niet (of niet meer) de aandacht krijgen die zo helpend en steunend kan zijn.

Het eerstvolgende Rouwcafé zal plaatsvinden op maandagavond 10 november 2008 van 20.00 - 22.00 uur (let op: gewijzigde aanvangstijd!) in Zorgcentrum de IJpelaar aan de Overakkerstraat 111 te Breda. De inleidster van deze avond is Nely Koetsier. Ze is trainer en coach en zal praten over het emotionele leven van iemand, die het verlies van een geliefde heeft overleefd.

Na de lezing wordt het gesprek in kleinere groepjes voortgezet, waarbij men met elkaar van gedachten kan wisselen. Het is de bedoeling met elkaar in gesprek te komen rond het verwerken van het verlies.

Het is, net als in een gewoon café, niet nodig om zich van te voren aan te melden, de toegang is gratis en eventuele consumpties zijn voor eigen rekening. U bent van harte uitgenodigd!

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Humanitas Breda, Heemskerkstraat 55, 076-5614693, humanitasbreda@hetnet.nl , www.humanitas.nl/afdeling/breda

---- --