Waterschap Velt en Vecht

Verkiezingsdebat in De Koppel

PERSBERICHT-31-10-2008

Informatiemarkt en speeddebatten op maandag 10 november

Maandag 10 november staat Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg in het teken van de aanstaande waterschapsverkiezingen. Partijen die bij waterschap Velt en Vecht deelnemen aan de verkiezingen presenteren zich en gaan met elkaar in debat, met name rondom het thema natuur en water. Debatleider is Jan Odink, oud-raadslid in Hardenberg. De verkiezingsmarkt bij De Koppel is vrij toegankelijk en wordt gehouden van 19.15 tot 21.45 uur.

Het doel van de avond is zoveel mogelijk mensen te activeren om te gaan stemmen en kennis te laten maken met de partijen en hun standpunten. Het programma:

* Van 19.15 - 21.45 uur: doorlopende informatiemarkt met vertegenwoordiging van alle partijen en waterschap Velt en Vecht.
* Ieder kwartier is er een `speeddebat'. Twee partijen gaan op de zeepkist met elkaar in discussie over een stelling, onder leiding van een inspirerende gespreksleider. Er worden acht speeddebatten gehouden, de eerste om 19.30 uur, de laatste om 21.15 uur. Iedere partij gaat twee keer in debat.

* Rond 21.30 uur kunnen alle partijen in 60 seconden nog een keer hun statement maken.

Van 13 tot en met 25 november worden in Nederland de waterschapsverkiezingen gehouden. Bij eerdere waterschapsverkiezingen stelden mensen zich individueel kandidaat voor een zetel in het waterschapsbestuur. Dit verandert. Voortaan worden de waterschapsverkiezingen georganiseerd volgens het `lijstenstelsel'. Dit betekent dat kandidaten zich via een vereniging, stichting of (politieke) partij verkiesbaar stellen.

Natuuractiviteitencentrum De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg, telefoon 0523 - 273 388.