Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut

Nieuws - Persbericht
Staatssecretaris bekroont en beloont zeevarenden Koninklijke onderscheidingen voor weerwaarnemers op zee 03 november 2008 - Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat reikt op maandag 10 november a.s. bij het KNMI in De Bilt medailles en barometers uit aan kapiteins en stuurlieden van de Koopvaardij en de Marine voor hun verdiensten op het gebied van de meteorologie. Waarnemingen op zee zijn van groot belang voor de weersverwachting en onderzoek
Waarnemingen op zee zijn van groot belang voor de weersverwachting en onderzoek
Een schip van de Koninklijke Marine wordt beloond met een plaquette. De onderscheiden officieren hebben jarenlang op vrijwillige basis waarnemingen van het weer op zee naar het KNMI gestuurd. Waarnemingen vanaf schepen zijn naast de meteorologische gegevens van satellieten, vliegtuigen, radar en automatische meetstations, nog altijd essentieel voor weersverwachtingen en klimaatonderzoek.

Onderscheidingen gaan naar onderstaande kapiteins en stuurlieden L.C. Arizobal, R.F. Berger, A.F. Bijlstra, G. Bosch, M.N.W. Boshuyzen, W.A. Bouwmeester, P.E.W.M van Boxtel, A.J.M. Buijs, B. Crum, M.K. Daane, P.J.E. Dekker, J.C. Ellen, G.W. de Graaff, R. Hartsema, P. Heerema, H.F.M. Kat, J. Klein, R.C. Koningstein, J.H. Levis, W. Lindeboom, C.J. Metselaar, P.R. Moentadi, P. van den Oever, H.J. Otte, F.S. Piscaer, J.C. Pronk, E.A. Puijman, P.J. Rommers, G. Ros, R.F. Scheffel, J.M. Semeins, N.J.J. Sinnige, J. Speelberg, C.J. van der Steen, E.V. Tijsen, L.J.P. Versteeg, J. Visser, J. de Vos, G.J. Wijnands.

Uitnodiging aan de pers en meer informatie
Vertegenwoordigers van de media worden van harte uitgenodigd om de bijeenkomst ter gelegenheid van de toekenning van de Koninklijke onderscheidingen en beloningen bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 10 november bij het KNMI in De Bilt en begint om 11.45 uur. Belangstellenden dienen zich aan te melden bij persvoorlichting KNMI (zie adres hieronder).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harry Geurts of Janine Leunessen, persvoorlichting KNMI, telefoon 030 2206317 of 030 2206386. E-mail: Persvoorlichting.
Persbericht: INF 08/24
Eerste uitgave: 03-11-08